BDP'den AKP il başkanına tepki

BDP'den AKP il başkanına tepki
BDP Iğdır İl Örgütü, hem partileri hem de BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan'ı hedef alan açıklamalarda bulunan AKP Iğdır İl Başkanı Mustafa Buluş'a tepki gösterdi.

ĞDIR  - BDP Iğdır İl Örgütü, hem partileri hem de BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan'ı hedef alan açıklamalarda bulunan AKP Iğdır İl Başkanı Mustafa Buluş'a tepki göstererek, Buluş'un Iğdır'da halkın iradesine kelepçe vuran partisinin hesabını vermesi gerektiğini belirtti.

BDP Iğdır İl Örgütü, yerel bir gazeteye konuşarak partilerini ve BDP Grup Başkan Vekili Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ı hedef alan açıklamalarda bulunan AKP Iğdır İl Başkanı Mustafa Buluş'un gazeteye verdiği demece ilişkin yazılı açıklama yaptı. Buluş'un halkın iradesine hakaret ettiğine yer verilen açıklamada, "Partimiz tüm baskı ve saldırılara rağmen Iğdır'da örgütlü gücünü her geçen gün daha da arttırmakta ve halk desteğini daha da büyütmektedir. Bunun en somut örneği partimize yönelik her gün yaşanan yeni katılımlar ve halkımızın gösterdiği ilgidir. BDP halkın güven duyduğu, umudunu bağladığı en güçlü partidir. Halktan aldığı destekle de demokrasi ve özgürlük mücadelesini kararlı adımlarla sürdürmektedir. Partimizin Iğdır'da daha da güçlenmesi önümüzdeki yerel seçimlerde sandıkta tavan yapacak olması şimdiden belli çevreleri ürkütmüş olacak ki partimize ve sayın milletvekilimize karşı saldırı kampanyası başlatmıştır" denildi.

'AKP Iğdır'da tabela partisidir'

AKP'nin Iğdır'da "tabela partisi"nden öteye geçemediği ifade edilen açıklamada şunlar aktarıldı: "AKP il başkanının bu saldırgan tutumunun nedeni partisinin Iğdır'da kaybedeceği gerçeğinin şimdiden kesinlik kazanmış olmasıdır. Ama korkmakta haklıdırlar. Çünkü AKP ve onun adına siyaset yapanlar artık Iğdır'da iflas etmiş durumdadır. AKP burada bir tabela partisidir. Yerel seçimlerden sonra bu tabela da kalmayacaktır. Halkımız o tabelayı söküp atacaktır."

'İradeye kelepçe vuran AKP zihniyetinin hesabını versin'

Söz konusu il başkanının önce kendi partisi olan AKP hükümetinin Iğdır'da iradeye kelepçe vuran zihniyetinin hesabını vermesi gerektiği kaydedilen açıklamada, "Kürt halkının haklarını savunduğunu iddia eden bu zat önce çıksın Iğdır'da halkın seçilmiş iradesine kelepçe vuran belediye başkanımızı, yönetici ve üyelerimizi zindana attıran AKP zihniyetinin hesabını versin. Belediye başkanımızı ve yöneticilerimizi AKP il başkanı ve onun temsil ettiği karanlık zihniyet tutuklamıştır. Iğdır halkı bu gerçeği çok iyi bilmektedir" ifadelerine yer verildi.DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.