BDP'li Atalay, Başbakan'ın konuşmasını değerlendirdi

BDP'li Atalay, Başbakan'ın konuşmasını değerlendirdi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman İl Başkanı Av. Serdar Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da yaptığı konuşmayı değerlendirdi.

Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Dağdakiler inecek, cezaevleri boşalacak' konuşmasının sözde kalmaması gerektiğini ve bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Herkesin temennisinin tüm siyasi tutsakların bir an önce özgürlüklerine kavuşması olduğunu belirten Başkan Atalay, "Dağdan inişler hepimizi sevindirir. Ancak sadece söylemlerle olacak işler değildir. Siyasi tutukluları bırakacaksın ama aynı gerekçelerle yine tutuklamaları yapabileceksin. Dağdan inişler hangi güvenceyle, hangi teminatla hangi gerekçelerle bu insanlar inecek" dedi.
Barzani ve Şıvan Perver'in Kürt halkı için birer değer olduğunu ancak, Barzani’nin kendi siyasi partilerinin genel kongresine davet edilmesine rağmen gelmediğini dile getiren Atalay, "Bugün Barzani bir Kürt lideri olarak tanınıyor. O yüzden buraya geldiği zaman resmi bir boyutta geliyorsa bu resmi boyutun gereği de buradaki Kürt liderlerinin siyasi partimizin mevcut bu görüşmeler doğrultusunda ziyaret edilmesi bazı girişimler olması gerekiyordu. Şivan Perver’in unutmaması gereken bir şey var. Sırf Şivan Perver’in kasetlerini dinlediği için halen cezaevinde olan insanlar var. Şivan Perver’in de en azından onlara yönelik de birkaç mesaj vermesi gerektiğini düşünüyorum. Daha hassas davranması gerekiyordu" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.