BDP’nin Cizre mitingi için araç konvoyları yola çıktı

BDP’nin Cizre mitingi için araç konvoyları yola çıktı
BDP Genel Merkezi tarafından 'utanç duvarı' ve Roboski sınırına örülen tel örgüleri protesto etmek amacıyla gerçekleştirilecek mitinge katılmak amacıyla Siirt, Batman, Diyarbakır ve ilçelerinden yüzlerce kişi konvoy halinde Cizre'ye doğru hareket etti.

DİYARBAKIR - BDP Genel Merkezi tarafından Nusaybin'de yapılan 'utanç duvarı' ve Roboski sınırına örülen tel örgüyü protesto etmek amacıyla Cizre'de gerçekleştirilecek olan mitinge katılmak için Siirt ve ilçelerinden Cizre'ye gidişler başladı. Aralarında BDP ve HDP il yöneticileri, belediye başkanları, Barış Anneleri aktiviteleri, İHD, TUHAD-DER, MKM, MEYA-DER, il genel ve belediye meclis üyelerinde bulunduğu yüzlerce yurttaş sabahın erken saatlerinde BDP il binası önünde bir araya gelerek yaklaşık yüz araçtan oluşan konvoy ile Cizre'ye doğru hareket etti. 

BDP Batman İl Örgütü öncülüğünde mitinge katılmak amacıyla bir araya gelen yüzlerce kişi Cizre'ye doğru hareket etti. Barış Anneleri aktivistleri ve STK temsilcilerinin bulunduğu yüzlerce kişi Batman Belediyesi önünde toplanarak, "Bijî serok Apo", "Bijî berxwedana Rojava" ve "Bijî berxwedana YPG" sloganlarıyla yüzlerce araçlık konvoy ile hareket etti. 

BDP Diyarbakır İl Örgütü, onlarca araçla "Kürt ve Ortadoğu haklarının demokratik dirnenişi ikinci Lozan sınırlarına izin vermeyecektir" şiyari ile Cizre ilçesine doğru yola çıktı. Sabahın erken saatlerinde parti binası önünde biraraya gelen yurttaşlar, üzerinde "Ne Serxet, ne Binxete Em sinara Naxawazın", "Amed hizmet alımı emekçileri", "Sınırsız bir yaşam, Eşit bir yaşam demektir" yazılı dövizler bulunan 3 büyük otobüs ile Cizre'ye doğru hareket etti. 

Diyarbakır Silvan ilçesinde ise, bir araya gelen yurttaşlar mitinge katılmak amacıyla Cizre'ye hareket etti. BDP Bismil İlçe binası önünde biraraya gelen ve aralarında BDP Silvan İlçe Eş Başkanı Kerem Canpolat'ında bulunduğu çok sayıda 25 özel araç ve 20 dolmuşla yola çıktı.

BDP Bismil İlçe Örgütü öncülüğünde, bir araya gelen kitle mitinge katılım sağlamak amacıyla Cizre doğru yola çıktı. Parti binası önünde bir araya gelen çok sayıda kişi minibüsle Cizre'ye doğru hareket etti. 

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Cizre'de gerçekleştirilecek mitinge katılmak amacıyla parti binası önünde bir araya gelen çok sayıda kişi Cizre'ye doğru hareket etti. Sabahın erken saatlerinde bir araya gelen yurttaşlar 2 otobüs ile Cizre'ye doğru yola çıktı. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.