BDP'nin önergelerine tahammülsüzlük

BDP'nin önergelerine tahammülsüzlük
BDP'li vekillerin toplumsal olaylara ilişkin verdiği araştırma ve soru önergelerinin çoğuna ya bakanlıklar tarafından eksik yanıt veriliyor ya da önergeler Meclis Başkanlığı tarafından çeşitli gerekçelerle iade ediliyor.

Ankara - BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan'ın KCK yargılamalarına ilişkin verdiği son araştırma önergesi de Meclis Başkanlığı tarafından iade edildi. 
Meclis'te ana muhalefet konumunda çalışmalarını sürdüren BDP, bu çalışmasıyla da Meclis'in en aktif grubu olmaya devam ediyor. BDP'li vekiller araştırma önergeleri ve soru önergeleri ile toplamsal olayları Meclis gündemine taşırken, TBMM Başkanlığı ise BDP'li vekillerin önergelerinde geçen "Kürdistan", "Katliam", "Savaş" gibi kelimeleri gerekçe göstererek önergeleri geri gönderiyor. 
BDP'li vekilleri tarafından birçok konu hakkında verilen önergelere bakanlıkların tahammülsüzlüğü ise devam ediyor. En son BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'nın verdiği önergelerde bulunan birçok soruyu yanıtlamayan İçişleri Bakanlığı, aynı tavrını diğer vekillerin önergelerinde de gösterdi. Özellikle İçişleri Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı tarafından verilen yanıtlarda soruların çoğuna cevap verilmemesi ise dikkat çekiyor. 
BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden yargılamaya işaret eden sözlerinin ardından KCK davalarına etki eden hukuk dışı güçlerin araştırılması için verdiği araştırma önergesi de Meclis Başkanlığı tarafından kabul edilmeyerek geri gönderildi. 
Meclis Başkanlığı Kanunları ve Kararlar Başkanlığı tarafından önergenin geri gönderilmesine ilişkin yazılan yazıda ise önerge ile yargılamaya müdahale edilebileceği ile sürüldü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden yargılama üzerine kullandığı söylemler "müdahale" olarak algılanmazken, Buldan'ın verdiği önergede geçen "… siyasi kararla yürütülen KCK yargılamaları.." sözü ise Meclis Başkanlığı tarafından verilen yazıda yargıya müdahale olarak gösterildi. 


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.