Beklenen açıklama geldi

Beklenen açıklama geldi
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan bayram tatili açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan bayram tatili açıklaması geldi. Bakanlığının tatil konusunda yetkisi olmadığını ifade eden Ersoy, bayram tatilinin sezonun en yüksek dönemine geldiğini belirterek "9 gün olması, 5 gün olması bir şey ifade etmiyor, değişmiyor. Zaten yerlerin çoğu da dolu" diye konuştu. Ersoy'un tatil açıklamasının, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Bayram tatilinin uzamasına olumlu bakmıyorum" demecinden sonra gelmesi dikkat çekti.

  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri  Ersoy, Bodrum ilçesinde katıldığı 17. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum Kalesi’nin tadilatıyla ilgili bu yıla yetiştirme sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kale içindeki sahneyi de tamamladıklarını ifade eden Ersoy, “Burada öncelikli amacımız Bodrum’un içine o eski canlılığını getirmede bir faydamız olsun. Bu olumlu gelişmelere bir taş da biz koyalım diye düşünmüştük. Amacımıza da ulaştık. Kale içinde haftada en az iki kez organizasyon gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

‘ÖYLE BİR İHTİYAÇ OLDUĞUNU SANMIYORUM’

Ersoy, Kurban Bayramı’nın tam yüksek sezonun ortasına denk geldiğini söyledi.

Bayram tatiline ilişkin, “9 gün olması, 5 gün olması bir şey ifade etmiyor, değişmiyor.” diyen Ersoy, şu değerlendirmelerde bulundu

“Zaten yerlerin çoğu da dolu. Ben öğrendim otelci arkadaşlardan. Öyle bir ihtiyaç olduğunu da sanmıyorum. Kabinenin vereceği bir karar, benim şahsen Bakanlık olarak karar verebileceğim bir konu değil ama ihtiyaç da kaldığını sanmıyorum. Zaten Bodrum’da otellerin hepsi dolu. Bu bayramda doluluklarda bir sıkıntı yaşanmayacak.”

Turizm sezonunun oldukça iyi gittiğine dikkati çeken Ersoy, turist sayısında çok ciddi artış olduğunu söyledi.

“Bu sene inşallah ortalamada yüzde 13 ile 15 arası turist sayısında bir artış karşılayacağız. Rakamlar öyle gösteriyor” ifadelerini kullanan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, şunları dile getirdi:

“50 milyon hedefini aştık, aşacağız gibi gözüküyor. 51 hatta 52 milyon turist sayısını yakalayacağız gibi gözüküyor. Biliyorsunuz 75 milyon turist hedefimiz var. Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansıyla bu hedeflerle ilgili, çok ciddi çalışmalarımız olacak. Kasım ayı itibarıyla da bu çalışmalara yoğun şekilde başlayacağız. DUVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.