Belediye Başkanları kayyum protestosuna katıldı

Belediye Başkanları kayyum protestosuna katıldı
Diyarbakır’da kayyumlara karşı başlatılan eyleme HDP Milletvekilleri ile 3 il ve 17 beldenin Belediye başkanı katılarak destek verdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine atanan kayyumlara karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti, 43'üncü gününde sürüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) karşısında bulunan Lise Caddesi'nde devam eden nöbete, görevden alınan DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, HDP milletvekillileri, Batman ve Hakkari’nin de aralarında bulunduğu 17 beledinin eşbaşkanları ile meclis üyeleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri,  TJA, gençlik örgütlerinin yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. Alkış ve sloganların atıldığı nöbette, daha sonra açıklama yapıldı.

 KENETLENME ÇAĞRISI

 Açıklama yapan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan, kayyum gidene kadar direnişi sürdüreceklerini belirterek, halkı direniş etrafında kenetlemeye çağırdı. HDP tarafından başlatılan imza kampanyasına dikkat çeken Ceylan, kampanyaya ilginin yoğun olduğunu söyledi.

 ‘KAYYUMLAR GİDECEK’

Nöbete katılan belediye eşbaşkanları adına konuşan Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Cihan Kahraman, 43 gündür devam eden direnişe dikkat çekerek, "Kürtlerin direniş tarihinde Şeyh Said ve Seyit Rıza'dan gelen bir direniş geleneği var. Bu gelenek hiç bir zaman geri adım atmadı. Atmayacak. Şimdi de alanlarda kayyuma karşı direniyoruz ve asla geri adım atmayacağız. Kayyumlar gidecek" dedi.

 ‘ORTAK MÜCADELE’

 HDP PM Üyesi Mukaddes Erdoğdu Çelik de Kürt halkının iradesine karşı tahammülsüzlüğün olduğunu belirterek, kayyumun kadın, işçi ve tüm halkların sorunu olduğunu, buna karşı ortak mücadele çağrısında bulundu. 

Yapılan konuşmaların ardından 5 dakikalık oturma eylemine geçildi.(Kaynak: MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.