Belediye iptal etti, vatandaş kararı takmıyor!

Belediye iptal etti, vatandaş kararı takmıyor!
Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’nde bulunan park alanı içinde yapılması düşünülen cami yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedildi.

Haber Mermezi

Tigris-Haber-   Ancak 2 yıldır açılan çukurun Kayapınar Belediyesi tarafından kapatılmaması çevre sakinleri ile cami inşaatını yapmak isteyen kişileri karşı karşıya getirdi.

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi Belediyesi, Fırat Bulvarı-Mezopotamya Mahallesi’nde bulunan ve imar planında park olarak görünen alan üzerinde iki yıl önce cami yapılması için onay verdi. Ancak çevredeki vatandaşların duruma itiraz etmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi, alan üzerinde yapılması düşünülen cami projesine izin vermedi. Büyükşehir Belediyesinin almış olduğu karara Kayapınar Belediyesi de uydu. Ancak kazılan çukur ve inşaat malzemeleri kaldırılmadı. Duruma tepki gösteren çevre sakinleri ve A. Y. adlı vatandaş arasında tartışma yaşanmasına rağmen belediye ekipleri çukuru kapatmadı.

aydin-bellek-(2).jpeg

Çukur kapatılmıyor

Park yakınlarında oturan Aydın Belek adlı vatandaş, Çukurun iki yıl önce açıldığını ancak karara rağmen kapatılmadığını belirterek,”A. Y adlı kişi Cami inşaatı için o alana tahtalar getirildi. Ancak belediyenin kararı sonrası çalışmalar durdu. Açılan çukur etrafı bataklık ve gençlerin uyuşturucu kullanma merkezi haline geldi. Gündüz ortasında bile o alanda esrar içiliyor. Çocuklarımızla oradan geçmekten bile korkar hale geldik. Bu çukurun kapatılması için Kayapınar Belediyesine dilekçe yazdık ve bu görüntülerden rahatsız olduğumuzu dile getirdik.  Ama maalesef belediye bizi hiçbir şekilde kale almadı. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyesine de dilekçe yazdım. Bu konuda Büyükşehir belediyesi bizi bilgilendirdi. Büyükşehir çukurun kapatılmasını istedi ama yine de çukur kapatılmadı” diye konuştu.

Yetkililer gereğini yapsın

Duruma tepki gösterdiği için camiyi yapmak isteyen A. Y. adlı kişi tarafından tehdit edildiğini iddia eden Bellek, “A. Y denilen bir şahıs var ve o şahıs Kayapınar Belediyesi tarafından korunuyor. Çünkü buraya bu caminin yapılmayacağı üç defa Büyükşehir Belediyesin Meclis kararıyla belirtilmiş ama buna rağmen Y. denilen şahıs buraya cami yapma konusunda diretiyor. Bu kadarla da kalmıyor, çünkü bu şahıs Kayapınar Belediyesinden birileri tarafından korunuyor. Y. isimli şahısla tartıştığımızda bizi “Müslüman değil misiniz?” diye itham ediyor ancak bu konunun Müslümanlıkla bir alakası yok. Bu şahıs öylesine fütursuz ki, Gaffar Okkan’a bile söz söyleyebiliyor. Aynen şunları söylüyor, ‘Gaffar okkan zamanında bize engel olduğu için üç yüz kurşunla geberdi gitti. Onun akıbeti sizin başınıza da gelecek’. Bu şahıs şehitler üzerinden bize küfrederek hakaretlerde bulunuyor. Biz bu durumu belediyeye söylüyoruz ama yine de bizi kale almıyorlar. Bu şahıs kimden cesaret alarak böyle davranabiliyor. Kayapınar Belediyesi bu şahısı neden koruyor?. Söz konusu bu alan imar planında park yeri olarak geçiyor ama her ne hikmetse oraya cami yapılmaya çalışılıyor. Yetkililerden isteğimiz biran evvel bu çukur kapatılsın” talebinde bulundu.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Kayapınar Belediyesi yetkilileri, imar planında alanın park yeri olduğunu belirterek, alana cami yapılmayacağını dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.