Belediye kurslarından 42 engelli faydalanıyor

Belediye  kurslarından 42 engelli faydalanıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, engellilerin kişisel ve fiziksel gelişimleri ile sosyal yaşama katılımlarını sağlamak amacıyla açtığı el sanatları kurslarından 42 engelli faydalanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, engellilerin sosyal yaşama katılımlarını sağlamak amacıyla Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki Takı Tasarım Atölyesi’nde açtığı el sanatları kurslarından 42 engelli faydalanıyor. El sanatları adı altında açılan kurslarda engelliler, “takı tasarım, ahşap boyama ve desen oluşturma, makrame, keçe ve deri işlemeciliği” branşlarında eğitim görüyor. Yıl boyunca devam eden ve 2 özel eğitmenin görev yaptığı kurslarda engelliler, engel durumuna göre başarılı olabileceği branşlara yönlendiriliyor.

Sertifika almaya hak kazandılar

Büyükşehir Belediyesi’nin, engellilere yönelik 8 Mart’ta açtığı misinalı takı tasarım kursu, 10 Temmuz’da sona erdi. Kursta başarılı olan 9 ortopedik engelliye Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika dağıtıldı. Yine aynı kapsamda açılan ve 11 engelinin faydalandığı deri işlemeciliği kursu da devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, kurslara devam eden tüm engellilere ücretsiz özel servis imkanı sağlıyor. Engelliler, kurs saatlerinde evlerinden alınıp, kurs bitiminde tekrar evlerine bırakılıyor.

Dilek Akin

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.