Belediyeden tepki çeken personel alımı

Belediyeden tepki çeken personel alımı
Yeni başkanlar gelmeden 140 personel alındı

Tigris Haber - Diyarbakır merkez Sur İlçe Belediyesi, seçimlerden iki gün sonra 140 personel aldı. Duruma tepki gösteren HDP’den yeni seçilen Belediye Eş Başkanı Filiz Buluttekin, “İtirazlar nedeniyle mazbatalarımızı vermediler. Demek ki mazbatalarımızı bu işlemden dolayı ertelediler” dedi.

sur-001.jpg

Diyarbakır’da, kesin olmayan sonuçlara göre HDP’nin Sur Beleiye Başkan adayı Filiz Buluttekin, oyların yüzde 60, 70’sını alarak başkan seçildi. AK Parti’den Sur Belediye Başkan adayı olan Şafak Yontürk ise oyların 36, 67’sini aldı. AK Parti Sur İlçe örgütünün İtirazı nedeniyle HDP’nin eş başkanları mazbatalarını alamadı. İtirazlarla ilgili süreç devam ederken, Sur Belediyesi beklenmedik bir uygulamaya imza attı.

Mülakatlar askıya alınmıştı

Sur İlçe Belediyesi yaklaşık 1 ay önce, 140 personel alımı için İŞKUR üzerinden ilan verdi. İş ilanını duyan binlerce vatandaş belediye önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Başvurulardan bir hafta sonra belediye önünde mülakat kuyruğu oluştu. Mülakatlar, seçim arifesine denk gelince askıya alındı. Ancak Sur Kayyumu, seçimlerden iki gün sonra beklenmedik bir karara imza attı. Belediye görevlilerinin 140 kişiyle sözleşme imzaladıkları iddia edildi. İşe alınanlar arasında Ak Parti’de görev yapan kişilerin yakınlarının da olduğu iddia edildi.

Alımların seçimden sonra yapılmasına tepki gösteren HDP’nin Sur Belediyesi Eş Başkanı Filiz Buluttekin bu durumu Tigris Haber’e değerlendirdi.

Alımları yapmak için mazbatamızı geciktirdiler

Buluttekin, “Bizde kayyumun 140 kişiyi işe aldığını öğrendik. Bu alımların apar topar yapılması yasalara uygun değil. Bu işlemlerin nasıl bir sistemle yapıldığını bilmiyoruz. Seçimler yeni yapıldı, kalkıp böyle bir şeye başvurmaları doğru değil. Mazbatalarımızı sanırım bunu hayata geçirmek için geciktirdiler. Bu hukuksuz bir uygulamadır. Mazbatalarımızı alınca bunun detaylarını öğrenceceğiz. Meclis üyelerimizle birlikte bu durumu değerlendireceğiz.

Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz belediye yetkilileri, alımları yalanlamadı, bilgi veremeyeceklerini iletti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.