‘Belediyeler halkın kurumlarıdır’

‘Belediyeler halkın kurumlarıdır’
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu; “Belediyeler siyaset yeri ve partizanlık yeri değil. Seçilen belediye başkanının kente yaşan herkese eşit bir şekilde davranması lazım” dedi.

DİYARBAKIR (Tigris Haber) – Diyarbakır’da 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlere katılacak olan siyasi partilerin adaylarının belirlemesinin ardından Diyarbakır’da seçim heyecanı gün geçtikçe yükselmeye başladı. HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu; 30 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlere ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Halka hizmet yapacağına inandıkları, dürüst olduklarına kanaat getirdikleri kişileri aday gösterdiklerini ifade eden Tanrıkulu; “Her parti gibi biz de adaylarımızı belirlerken bazı kriterlere dikkat ettik. Halka hizmet yapacağına inandığımız ve dürüst olduğuna kanaat getirdiğimiz kişileri seçtik. Özellikle sivil toplum kuruluşları bünyesinde halka hizmet etmiş insanları tercih etmeye gayret gösterdik. Biz kurulduğumuzdan beri hem teşkilat çalışması, hem da yerel yönetimler çalışmasını birlikte yürütüyoruz. Bu arada halkımıza da hizmet yapmak istediğimizi anlatmaya çalışıyoruz. Sadece kendimizi anlatmıyoruz halkımızı, dinlemeye de özen gösteriyoruz. halkımızın temel şikâyetleri ve istekleri ne ise onu da not ediyoruz. Halkımızın yaptığı öneriler ve şikâyetler belediyecilikte bize yol gösterici olacaktır” dedi.

Tanrıkulu; “Bu güne kadar seçilmiş olan bakanların, milletvekillerin, siyasi partilerin ve iktidarın; muhalefetteyken halkın yanında olduğunu, ancak seçildikten sonra halkımızın sorunlarını göz ardı ettiklerini görüyoruz. Sistem yıllardır halkımızın inancına baskı kuruyor. Bu inancın önündeki engeller samimi bir şekilde ortadan kaldırılmadığı için, böyle bir siyasi partiye ihtiyaç duyuldu. Yaklaşık 35 yıldır bu ülkede halkımıza hizmet ediyoruz. İnanıyorum ki bu süreçte de başarılı olacağız” dedi.

‘Projeleri halkımıza sunacağız’

Diyarbakır’a ilişkin üzerinde çalıştığı projeleri önümüzdeki ay bir program olarak halka sunacağını kaydeden Tanrıkulu; “Biz belediyeleri halkın kurumları olarak görüyoruz ve halka hizmet yapması gerektiğini düşünüyoruz. Belediyeler siyaset yeri, partizanlık yeri değil. Seçilen belediye başkanının kente yaşayan herkese eşit bir şekilde davranması gerektiğini düşünüyoruz. İnşallah biz bunu gerçekleştireceğiz. Diyarbakır’a ilişkin parti olarak üzerinde çalıştığımız projelerimiz var. İnşallah bu projelerimizi önümüzdeki ay bir program olarak halkımıza sunacağız. Biz projeleri halktan oy olmak için sunmuyoruz. Gerçekten halkımıza hizmet yapmak istiyoruz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.