Belediyenin tarifesine uyulmuyor

Belediyenin tarifesine uyulmuyor
1 TL 75 kuruş olan tarifeye rağmen 2 TL ücret alınması tepki çekiyor.
Özcan YILDIZ-ÖZEL HABER

Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı tarife zammına rağmen Diyarbakır’daki özel halk otobüslerinin tarifeye uymayarak vatandaşlardan fazla ücret aldığı belirtiliyor.

Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımını sağlayan halk otobüsü ve minibüs esnafının talebi karşısında geçtiğimiz günlerde tam 9 yıl sonra şehir içi ulaşımına zam yaptı. Alınan karara göre ücretler, minibüslerde 1,5 TL’den 2 TL’ye, otobüslerde ise 1,25 TL’den 1,75 TL’ye çıkarıldı.

Otobüslerde kart kullanmayanlar için de minibüsler için belirlenen ücret in esas alınması kararlaştırıldı. Ancak özel halk otobüslerinin buna uymayarak kart kullanan vatandaşlardan da 2 TL ücret aldığı belirtiliyor.

Vatandaşlardan bu konuda yoğun şikayetler geliyor. Özel halk otobüslerinin belediyenin belirlediği tarifeye uymayarak vatandaşlardan fazla ücret alması tepki çekiyor. Ulaşımdaki denetim eksikliğinin devam ettiğini belirten vatandaşlar,”Belediye, esnafın talebi üzerine yüzde 25 zam yaptı. Ne var ki halk otobüslerinin sürücüleri tarifeye uymuyor. Vatandaşlardan fazla ücret alınıyor. Kimsenin bunu yapmaya hakkı yok. Neden kart sahibi olanlardan da 2 TL alınıyor, buna son verilmeli. Belediyeyi ve ilgili birimleri denetim yapmaya davet ediyoruz” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.