Ben û Sen Burcu’nda çökme

Ben û Sen Burcu’nda çökme
Diyarbakır surlarının Ben û Sen Burcu’nun bir bölümünde çökme meydana geldi.  Bakımsızlıktan dolayı çökme yaşanan surların kenarında yaşayan Ben u Sen Mahallesi sakinleri can güvenliklerinin olmadığını belirtti.

Dünyada Çin Seddi’nden sonra en uzun sur olan Diyarbakır surları bakımsızlıktan alarm veriyor. Kışın yoğun yağışların ardından surlarda çökmeler yaşanıyor. Dün gece saatlerinde yoğun yağmur sırasında Ben û Sen Burcu’nun bir kısmı çöktü. Ben û Sen Mahallesi halkı, “Bütün mahalle tedirginiz, biz onarın dememize rağmen onlar alçı çekip gidiyorlar” dedi.

ss-003.jpg

“Can güvenliğimiz yok”

Ben û Sen mahallesinde yaşayan Deniz Güler, Sur’da can güvenliklerinin olmadığını söyledi. Evrensel’den Fırat Topal’ın haberine göre, Güler şunları söyledi: “Korkudan mahalleden geçemiyoruz. Tedirginiz, evimiz aşağıda yürüyemiyoruz Sur’un altından. Uzun zamandır bakımsız bırakılmış. Yurttaşın üzerine düşse ne olacak? İlla ki birinin ölmesi mi lazım?” diye tepkisini dile getirdi. Mahalleli Yaşar Hantaş da tedirgin olduklarını belirterek, “Burası, bakımsızlıktan dolayı çöktü. Yalnız burası değil Sur baştan sona bu durumda. Bir an önce bakımının yapılması gerek yoksa birinin üstüne çökecek” dedi.

Mahallelilerden Cuma ise, “Gelip buraya alçı çekip gidiyorlar diyorlar. Burası çöktüyse Sur da komple yıkılır bir gün. Ölsek umurlarında değiliz zaten. Biz onarın diyoruz onlar gelip sıva çekiyor gidiyor. Hatırlarsanız çatışma zamanları Keçi Burcu’nun üzerine tuvalet yapmışları. O zaman da gördük şimdi de gördük devletin Surlara, tarihe ne kadar önem gösterdiğini” dedi.

sss-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.