"Berceste Yapraklar" adlı konferans ve sergi düzenlendi

"Berceste Yapraklar" adlı konferans ve sergi düzenlendi
Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Çiga ve öğrenci Zeynep Ergin tarafından “Berceste Yapraklar” adlı konferans ve sergi düzenlendi.

TİGRİS HABER - İİBF Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız ve Prof. Dr. Ezeli Azarkan, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Serginin Küratörlüğünü yürüten Doç. Dr. Özkan Ciga yaptığı konuşmada genç sanatkarlara ilham olmak ve resim ile edebiyatın güçlü bağını öne çıkarmak için böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek, sanatın öneminden bahsetti.

Türk Dili ve Edebiyatı ikinci sınıf öğrencisi Zeynep Ergin ise divan edebiyatının en büyük zirvesinin Allah’ı anlamak olduğunu belirterek, sergi ile şiirle gizlenen mananın, Osmanlı Devletinin de kadim tarihini simgeleyen çınar ağacının yapraklarına resmedilerek sanatın kalıcılığına dikkat çekmek istediklerini söyledi.

“Sanat, insan ruhunun dışlaştığı yerdir. İyi bir sanatçı olmak iyi bir ruha sahip olmaktan geçer” diyerek konferansına başlayan Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan ise Edebiyatın insanın gerçekliğini anlattığını, okumak ve yazmanın insan ruhuna şifa olduğunu söyledi.

En güçlü dilin Edebiyat dili olduğunu, yapraklarda yer alan şiirlerin ne anlam ifade ettiklerini açıklayan Arslan, Baki’den Şeyh Galib’e Hayali’den Fuzuli’ye birçok Edebiyatçıdan beyitler okudu.

Konuşmaların ardından plaket takdimi yapıldı. Rektörümüz, resim serginin açılışını gerçekleştirerek, şiir manalarının Çınar ağacına nakşedilip resmedildiği sergiyi gezdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.