Beş yaşındaki ikizlerin annesine takipsizlik

Beş yaşındaki ikizlerin annesine takipsizlik
Geçen yılki Newroz kutlamalarında 5 yaşındaki ikizlerine PKK sembollü giysi giydirdiği öne sürülen anne Zeynep A. B.'nin soruşturmasında takipsizlik kararı verildi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Geçen yıl Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki Newroz kutlamaları sırasında, PKK sembollü yöresel elbise giydikleri öne sürülerek, haklarında tutanak tutulan 5 yaşındaki ikizler A. B. ve E. B.'nin anneleri hakkında olay nedeniyle başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi. 19 Mart 2021'de yaşanan ve çocukların gözaltına alındığına dair iddiaları kabul etmediği olaya ilişkin, çocukların giysileri nedeniyle anne hakkında tutanak tutulduğu ortaya çıktı. Olayın yaşanmasından sonra Bismil Cumhuriyet Savcılığının "çocukların giysileri" nedeniyle anne Zeynep A. B. hakkında "örgüt propagandası yapmak" suçundan başlattığı soruşturmada ise takipsizlik kararı verildi.

Takipsizlik kararında, emniyetin Zeynep A. B.'nin 13.30’da etkinlik alanına çocuklarıyla geldiği, çocuklarından E. B.'nin üzerinde PKK bayrağını simgeleyen sarı, kırmızı, yeşil renkli yıldız ambleminin görüldüğü yönünde yazı gönderdiği, bu nedenle anne hakkında "örgüt propagandasından" suçundan soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Giysilerinde PKK simgeleri bulunduğu öne sürülmüştü

Takipsizlik kararında, PKK bayrağı olduğu öne sürülen sarı, kırmızı ve yeşil renkli flama üzerinde inceleme yapıldığı belirtilerek, yapılan incelemede flama üzerinde PKK simgelerinin bulunmadığı belirtildi. Şüphelinin cebir, şiddet ve tehdit içeren eylem ve faaliyetlerini destekler ve meşru gösterir tarzda herhangi bir eylemi tespit edilemediğini belirten Bismil Cumhuriyet Savcılığı, Zeynep A. B.’nin üzerine atılı suçun yasal unsurları oluşmadığından hakkında kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi.

Yetkililer hakkındaki suç duyurusunda ilerleme yok

Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı, anne Zeynep A.B. hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamlarken, ikizler hakkında gözaltı işlemi yapıldığı, alıkonulduğu ve parmak izlerinin alındığına dair iddialara ilişkin Diyarbakır Barosu'nun yetkililer hakkında yaptığı suç duyurusunda ise herhangi bir ilerleme olmadığı öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.