Beş yıldızlı kahvaltı

Beş yıldızlı kahvaltı
Diyarbakır’ın beş yıldızlı tek oteli olan Radisson Blu otelin kadın aşçısı Mesude Önen, dünya mutfağı, Türkiye mutfağı ve Diyarbakır’a ait yemeklerden oluşan karma lezzetleri müşterilerin beğenisine sunuyor.

Aynı zamanda Türkiye’deki uluslar arası marka otellerde çalışan tek kadın aşçı olan Mesude Önen, Diyarbakır’a has kahvaltı çeşitlerini de beş yıldızlı otel ortamına taşıyarak bir başka önemli ilke imza atıyor. Önen,”Diyarbakırlıyım ve memleketime ait lezzetleri yerli ve yabancı misafirlerimizin hizmetine sunmanın gururunu yaşıyorum” dedi.

 

 

Diyarbakırlı lezzet ustası Mesude Önen’i meslektaşlarından farklı kılan birçok özelliği var. Diyarbakır’ın beş yıldızlı tek oteli olan Radisson Blu otelin kadın aşçısı Mesude Önen,”On parmağında on marifet “ misali dünya mutfağı, Türkiye mutfağı ve Diyarbakır’a ait yemeklerden oluşan karma lezzetleri müşterilerin beğenisine sunuyor. Türkiye’deki uluslar arası marka otellerde çalışan tek kadın aşçı unvanını da taşıyan Mesude Önen, müşterilerin hizmetine sadece Diyarbakır’a ait yöresel yemekleri sunmakla kalmıyor, tarihi kentle özdeşleşen kahvaltı çeşitlerini de yine zengin bir menü ve eşsiz bir lezzetle hazırlıyor. Öyle ki birçok vatandaş, yöresel lezzet, yiyecek ve içeceklerin yer aldığı kahvaltı için özel olarak kente gelip Radisson Blu Otel’de konaklıyor.

Çocuk yaşta başlayan bir başarı hikayesi

Peki Mesude Önen kimdir, bu aşamaya nasıl geldi ve yaptığı iş hakkında neler düşünüyor?

Çocukluğundan beri bu işin içinde olduğunu ve daha önce yine Diyarbakır’da önemli bir marka otelde çalıştığını belirten Önen,”Diyarbakırlıyım, burada doğdum ve hep burada çalıştım. 3 tane çocuğum var. Klasik tabirle alaylı olarak bu işe başladım. Yaklaşık bir 19 sene önce şehrimizde bulunan önemli bir oteller zincirinde mesleğime başladım. Bu işe yoğun bir tempoyla 19 senemi verdim. Çok özveri gerektiren bir işimiz var. Bugüne kadar gelebildik.

“Benim için gurur verici bir olay”

Benim için gurur verici bir şey. Çünkü bölgemin ve özellikle Diyarbakır ın gastronomisinin tanıtılması için ciddi bir anlamda çok istiyordum tanıtılmasını bölge dışına çıkmadan bu bölgede ancak bu seviyeye kadar gelebildim. Marka zincirleri otellerinde de tek bayan şef olma gururunu yaşıyorum. 1 yıl önce yine şehrimiz için önemli bir yatırım olan Radisson Blu markası içinde önemli bir görev üstlendim. Bu yatırımı yapan değerli insanların emeklerini boşa çıkarmamak ve kentimize layık olmak adına inşallah bu konuda muvaffak olacağız” dedi.

“Karma bir menü imkanı sunuyoruz”

Dünya mutfağı, Türkiye mutfağı ve yöresel tatları bütünleştirerek marka otellerde rastlanılmayan bir hizmet sunduklarını anlatan Önen,” Şehir otelciliğinde otel menüsü farklıdır. Oda servisi menüsü vardır, alakart vardır, banket vardır benim kahvaltı büfem var. Yaklaşık benim 300 çeşit menüm var. 160 çeşidi sadece kahvaltı çeşitliğim var. Yöresel lezzet ile otel statüsünü bir tutup karma bir menü hazırladık. Çünkü sonuçta dışarıdan gelen misafirlerimiz bizim yörenin lezzetlerini tadabilmeleri için geniş bir menü hazırladım. Gayet de beğeniliyor. Bu konuda başarılı da olduk.  İnşallah daha da başarılı olacağız.

 

“Yöresel lezzetlere öncelik veriyoruz”

Yöresel lezzetlerimize öncelik veriyoruz. Çünkü Diyarbakır damak zevkine düşkün özellikle kahvaltı çeşitliliği fazla olan bir ilimiz. Biz de diyoruz ki dışarıdan gelen misafirlerimiz otel içerisindeki bütün lezzetleri bulabilsinler. Bunun içinde ciddi anlamda çalışmalar yürütüyoruz. Yöre lezzetlerimizi özellikle peynir çeşitlerimi olsun zeytinyağlı çeşitlerimiz olsun bizim ananelerimizden babaannelerimizden öğrendiğimiz kahvaltı da sunduğumuz lezzetleri 5 yıldızlı bir otelin mutfağında da rahatlıkla sunabiliyoruz. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Özellikle dışarıdan gelen misafirlerimiz çocukluğumuz da yediğimiz lezzetleri burada da bulabiliyoruz diyorlar. En basiti bir çırtma. Bunları kendi çocukluklarına götürüyorlar bu da beni inanılmaz mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

“Yöreye ait ürünler kullanıyoruz”

Diyarbakır’a ait olan reyhan şerbetini de özenle hazırlayarak müşterilerin beğenisine sunduklarını anlatan Önen, ev yapımı bir çok ürünler de hazırladıklarını kaydetti. Önen,”Reyhan şerbetini genellikle biz sunum özellikle biz bunu bankette çok yoğun kullanıyoruz. Gelen misafirimize rahatlatma amacı ile sunuyoruz. Yine kahvaltı büfemizde şerbet olarak sunabiliyorum. Bizim ev yapımı salçadan hazırladığımız bir sosumuz var. Zeytin salatamız var. Yöresel peynirlerimiz var. Yine karma olarak zeytin çeşitlerimiz var. Bodrum’dan getirdiğimiz çeşitler var. Diyarbakır’dan, Derik’ten aldığımız çeşitler var.  Yine karpuz reçeli olsun yani yöre lezzeti ile karma lezzeti biz birleştirdik. Her usta gibi ben de çok iddialıyım. Sonuçta 5 yıldızlı bir otel çatısı altın da çok hijyen bir ortam da bu lezzetleri rahatlıkla alabiliyorsunuz. Ailenizle birlikte güzel kahvaltı keyfini çıkarabilirisiniz” dedi.

“Marka otelde marka kahvaltı imkanı sunuyoruz”

Bugüne kadar Diyarbakır dışından çok teklif aldığını ancak memleketini sevdiği için gitmediğini de anlatan Önen, özenle hazırladığı yöresel kahvaltı için çok iddialı. Önen,”Yine vurgulayacağım 5 yıldızlı otel demek ciddi anlamda bazı hükümleri kabullenmek demektir. Ben de diyorum ki halkımız nasıl bir Hasan Paşa’ya kahvaltıya gidiyorsa Radisson oteller zincirine de gelebilirler. Çünkü yöre lezzetlerini tamamını burada sunuyoruz. Çokta uygun fiyatlara sunuyoruz. Bunu Diyarbakır halkımız ve dışarıdan gelen misafirlerimiz nezih bir ortam da rahatlıkla tüketebilsinler diye. Bu konuda biraz iddialıyım. Dışarıdan gelen her misafir kahvaltı çeşitlerimizden faydalanabilir. Sabah açık büfede dediğim gibi 160- 165 çeşit geniş bir kahvaltı çeşidim var. Orada da istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Aynı fiyat çift kişilik bir kahvaltı ile açık büfe kahvaltıyı bir tutuyorum. Bu iş bir ekip işidir. Burada başarılı olan ben değilim, bu işe ciddi emek veren bir ekibimiz var” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.