BEYAZ EYLEM 12. GÜNÜNDE

BEYAZ EYLEM 12. GÜNÜNDE
HDP milletvekilli Sibel Yiğitalp, HDK sözcüsü Sebahat Tuncel, sağlıkçıların, Surdaki yasaklara karşı başlatmış oldukları beyaz forum eyleminin 12. gününde yaptıkları ziyaretle destekte bulundular.

Diyarbakır'daki sağlık emekçilerinin, Sur'da 35 gündür sürdürülen sokağa çıkma yasağına karşı,  13. gününe giren nöbet eylemine, HDK Eş sözcüsü, Sebahat Tuncel ve HDP Diyarbakır milletvekili Sibel Yiğitalp  katılarak destek verdiler. Sağlıkçıların nöbet eylemleri, Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi  önünde, beyaz forumlar şeklinde devam ederken, sağlık çalışanları ve destek sunan vatandaşlar kış ayazına karşı varillerin içinde yaktıkları ateşlerle ısınmaya çalıştılar.

Diyarbakır Tabip Odası Genel Sekreteri Cengiz Günay ve çok sayıda sağlık emekçisinin sürdürdüğü beyaz forumlara vatandaşların da ilgisi olduğu gözlenirken, sağlıkçıların düzenlediği beyaz foruma katılarak desteklerini sunan ve sağlıkçıların taleplerini dinleyen HDK Eş sözcüsü Sabahat Tuncel, sağlıkçıların başlatmış oldukları eylemi tüm güçleriyle destekleyeceklerini söyledi.

Bir sağlık emekçisi, Tuncel'e,  12 günlük beyaz forum eylemleri ve öncesinde yaptıkları etkinliklerle ilgili bilgilendirmede bulundu. Ayrıca, bilgilendirmeyi yapan sağlık emekçisi,  bölgede yaşanan insan hakları ihlallerine batının sessiz kalmasından  çok Diyarbakır'da yaşayan halkın  bir bölümünün de sessiz kaldığının altını çizdi. Diyarbakır'daki halkın da kendi içinde bir bölünme yaşadığının altını çizen sağlık emekçisi, yasaklara karşı mücadelenin toplumun tüm kesimlerine nüfuz etmesinin önündeki engeller üzerine kafa yorulması gerektiğini ifade etti.

Haber: Ali ABBAS YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.