Beyin kanaması geçiren çalışana sürgün iddiası

Beyin kanaması geçiren çalışana sürgün iddiası
Tüm-Bel-Sen Diyarbakır Şubesi, “Kameraman kadrosu ile DİSKİ’ye alınan üyemiz mobinge maruz kaldı, birçok kez görev yeri değiştirildi. Başka bir ilçeye sürgün edilen üyemiz bu süre zarfında beyin kanaması geçirmiştir” açıklamasında bulundu.

TÜM-BEL-SEN Diyarbakır Şubesi Kadın Meclisi, Büyükşehir Belediyesine bağlı DİSKİ Genel Müdürlüğü’nde kadın çalışanlara mobing ve sürgün iddialarına ilişkin açıklamada bulundu.

Kadınlar farklı birimlere sevk ediliyor

Açıklamada, “Kente atanan kayyumların ve yönetici kadrosunun; özellikle belediyelerde çalışan kadın personeller üzerinde sözlü taciz olmak üzere ciddi bir mobing ve baskısı söz konusudur. Belediyede çalışan kadınlar ünvanları dışında sürekli farklı birimlere ya da ilçelere sürgün edilmektedir. Diyarbakır DİSKİ Genel Müdürü’nün kadın çalışanlar üzerinde uyguladığı sürgün ve mobingi sendika olarak defalarca kendisiyle görüşme almamıza rağmen Genel Müdür bu tutumundan vazgeçmemiştir. Her hafta kadın personelleri farklı birimlere sürgün etmeye devam etmiştir. Kadınları çalışmaktan ve mücadele etmekten caydırma gayreti içerisinde olan kayyumun yönetici kadrosu şunu iyi bilmelidir ki uygulanan bu cinsiyetçi ayrımcılık ve  eşitsizlik son buluncaya dek mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz.

Mobing ve sözlü taciz

Diski Genel Müdürlüğünde çalışmakta olan üyemiz Beyda Yıldız Kameraman kadrosuyla işe başlamış ve uzun bir süre bu kadroda hizmet vermiştir. Ancak kayyum yönetimi tarafından odasından apar topar alınarak bilgisayar ve arşivine el konulmuştur. Burada uzunca bir süre bir sandalyede oturtularak pasifize edilmiştir. DİSKİ Müdürlük yetkilileri, üyemiz üzerindeki mobingi artırarak sözlü tacize varan eylemlerde bulunmuştur. Üyemiz daha sonra kendi kadrosu dışında başka bir birime sürgün edilmiş orada da aynı şeye maruz kalmıştır. Devlet Memurları Kanununun 45. Maddesinde  “Hiç bir memur sınıfının dışında ve sınıf derecesinin altında çalıştırılamaz,” denilmektedir.  Diski Genel Müdürü ve üst yöneticiler yasaları yok sayarak aykırı ve keyfi bir muamale sürdürmektedir.

Beyin kanaması geçirdi

Üyemizin taziye hastalık vb durumlarda aldığı idari izinler ve heyet raporları kabul edilmemekle beraber hakkında onlarca kez haksız ve hukuksuz yere soruşturmalar açılmıştır. Üyemiz ilçeye sürgün edilmiş bu süre zarfında beyin kanaması geçirmiştir.  Tedavisi devam eden üyemize gidiş gelişiyle ilgili ne bir servis ne de bir araç hizmeti verilmemiştir. Devlet memurları kanununda kurum personele servis imkanı sağlamak zorundadır. Kadınlara uygulanan mobing, baskı ve sözlü taciz, şiddetin faktörlerinden biridir ve kadına yönelik şiddetin her türlüsü politiktir. Toplumsal cinsiyet eşitliği yaşamın her alanında sağlanmalıdır. Cinsiyetçi ve tekçi politikalara karşı kadın dayanışmasından aldığımız güçle haklarımızı savunmaya devam edeceğiz. Biz kadınlar varız, vardık ve var olmaya devam edeceğiz” denildi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum