Bilek güreşçisi genç kadınlara 'protein' desteği

Bilek güreşçisi genç kadınlara 'protein' desteği
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'na hazırlanan 4 genç kadın sporcu, kendilerine destek için adeta seferber olan ilçe halkını, elde edecekleri başarıyla gururlandırmak istiyor.

TİGRİS HABER - Beden öğretmenleri sayesinde bilek güreşindeki yetenekleri keşfedilen Medine Gökhan (17), Elanur Kazaylek (15), Helin Tuna (18) ve Eylül Aydın (19), aldıkları eğitimin ardından katıldıkları çeşitli müsabakalarda başarılı sonuçlara ulaştı. Sporcular, son olarak Eskişehir'de düzenlenen "2022 Şener Arslan Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası"ndan da dereceyle döndü.

Şampiyonada Elanur Kazaylek, 15 yaş altı 60 kilo sağ ve sol kolda yenilgisiz birinci; Medine Gökhan, 18 yaş altı 65 kilo sağ ve sol kolda yenilgisiz birinci; Helin Tuna, 18 yaş altı artı 70 kilo sol kolda ikinci ve Eylül Aydın, 21 yaş altı 60 kilo sağ kolda ikinci olarak milli takıma seçildi.

Başarılarıyla ilçeye büyük gurur yaşatan milli sporcular, gözlerini 14-23 Ekim'de Antalya'da düzenlenecek "43. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası"na çevirdi. Yaklaşık 6 aydır şampiyonaya hazırlanan milli sporculara en büyük destek ise ilçe sakinlerinden geldi. Esnaf ve vatandaşlar antrenmanlarda ter döken, ilçenin gururu kızlara güç toplamaları için protein yönünden zengin yumurta, balık, tavuk, süt, ceviz ve pestil hediye ediyor.

‘Şampiyon olmak istiyoruz’

Milli sporculardan 10. sınıf öğrencisi Elanur Kazaylek, yaklaşık 2 yıl önce bilek güreşine başladığını, hedefinin bu yıl dünya şampiyonasında birinci olup Türk bayrağını gönderde dalgalandırmak olduğunu söyledi.

Sporcular için proteinin önemine değinen Kazaylek, bu konuda Dicle halkının kendilerine gönüllü destek sunduğunu belirterek, "Nehirde yakaladıkları balıkları, büyük emekle yetiştirdikleri sebze ve meyveleri, ineklerinden sağdıkları sütleri getiriyorlar. Bizi şımartıyorlar, onlara çok teşekkür ediyoruz. Onların güvenini boşa çıkarmayacağız. Şampiyon olup bayrağımızı göndere çıkaracağız. Onları gururlandıracağız" dedi. (AA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.