Bilnet Okulları’ndan Yerel Esnafa Destek Kampanyası

Bilnet Okulları’ndan Yerel Esnafa Destek Kampanyası
Bilnet Okulları Diyarbakır Kampüsü,kent esnafı için anlamlı bir kampanyayı hayata geçirdi.  “Alışverişini yerel esnaftan yap, esnafına sahip çık” sloganıyla yerel esnaflara destek kampanyası başlatıldı.

Tarihi Bölgede Esnaf Ziyareti

Tigris Haber- Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan esnafları canlandırmak amacıyla Bilnet Okulları Diyarbakır Kampüsü öğrencileri tarafından kampanya başlatıldı. Öğrenciler, sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Alışverişini yerel esnaftan yap, esnafına sahip çık” yazılı afişlerle Gazi Caddesi üzerinde bulunan esnafların dükkanlarına ve cadde üzerinde bulunan duvarlara afişleri astı. Esnaflar öğrencilerden aldıkları desteklerden memnun kaldıklarını aktararak afiş asmalarına yardımcı oldu.

Yerel esnaflardan Veysi İşlek ise öğrencilerin en iyisini yaptıklarını ve kampanyayı çok beğendiklerini aktararak ileri ki süreçte daha da yayılmasını istediklerini söyledi.

Esnaf Memnun,Öğrenciler Mutlu

Öğrencilerin davranışından etkilenen bazı esnaflar,öğrencilere yiyecek ve içecek ikramında bulundu,yakın ilgi gösterdi. Esnaflar,kampanyadan memnun kaldıklarını ifade ederek bu davranışın tüm kurumlara örnek olması gerektiğini dile getirdi.

Öğrenciler de,”Bizler de bu kentte yaşıyoruz. Yerel esnafımızın desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden seve seve bu çalışmaya katıldık” diyerek görüşlerini dile getirdi.

“Kampanyayı Tüm Kentte Yayacağız”

Bilnet Okulları Diyarbakır Kampüsü Müdürü Erdal Avanoz, kimi zaman anahtarlarını kimi zaman ise çocuklarını emanet ettikleri esnafa sahip çıkılması gerektiğini belirtti,kampanyayı tüm kente yayacaklarını kaydetti.

Avanoz, “Sosyal sorumluluk projesi kapsamında hem Diyarbakır’a hem de öğrencilerimize bu duyarlılığı göstermek istiyoruz. Biz yerel esnafımıza sahip çıkmak, bütün alışverişlerimizi yerel esnaftan yapmak istiyoruz. Bu amaçla sosyal sorumluluk projesini geliştirdik. Esnafları gezerek afişlerimizi astık, esnaflar bu duyarlılıktan dolayı bize teşekkür ettiler. Bu duyarlılığın gelişmesi için, bütün Diyarbakır’a yayılmasını istiyorlar. Biz de Diyarbakır’ın değişik yerlerinde de buna benzer çalışmalar yapacağız” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.