BİLNET’Lİ ÖĞENCİLERDEN METEOROLOJİ MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARET

BİLNET’Lİ ÖĞENCİLERDEN METEOROLOJİ MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARET
Bilnet Okulları Diyarbakır Kampüsü öğrencileri, Meteoroloji 15.Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek  hava tahmin raporlarının oluşumu ve hava durumu konusunda yapılan teknik çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Tigris Haber- Bilnet Okulları Diyarbakır Kampüsü öğrencileri, Meteoroloji 15.Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek  hava tahmin raporlarının oluşumu ve hava durumu konusunda yapılan teknik çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Öğrenciler, hava tahmin raporları verilerinin oluşmasında önemli rol oynayan ve halk arasında “Meteoroloji Balonu “ olarak bilinen balonunu ilgiyle izledi.


Öğrenciler İçin Heyecanlı Bir Gün


Bilnet Okulları Diyarbakır Kampüsü’nde öğrenim gören öğrenciler, Meteoroloji 15.Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret edip uzmanlar tarafından yapılan teknik çalışmaları izleyerek heyecan dolu anlar yaşadı. 

Uzmanlar,hava tahmin raporlarının oluşumu ve meteorolojinin işlevleri hakkında öğrencilere bilgiler verdi,teknik çalışmaların yapıldığı cihazlar ve verilerin değerlendirilerek hazırlandığı laboratuvarları gösterdi. Meteoroloji uzmanları, öğrencilerin çeşitli konularla ilgili sorularını da yanıtladı.


Hava Tahmin Balonunu İzleme Heyecanı


Öğrenciler için en heyecan verici anlar ise hava tahmin raporları verilerinin oluşmasında önemli rol oynayan ve halk arasında “Meteoroloji Balonu” olarak bilinen hava ölçüm balonunu izlerken yaşandı.

Meteoroloji mühendisi Sultan Nur Korkusuz,balonun şişirilmesi,havaya fırlatılması ve hava tahmin raporları verilerinin oluşmasına sağladığı katkılar hakkında öğrencilere bilgi verdi. Bazı öğrenciler bu anları cep telefonlarıyla çekti. Ortaya renkli görüntüler çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.