VİDEO-Binanın kontrollü yıkımına başlanırken, güvenlik önlemi alınmadı!

VİDEO-Binanın kontrollü yıkımına başlanırken, güvenlik önlemi alınmadı!
Merkez Sur İlçesindeki tarihi Aşefçiler Çarşısındaki 5 katlı hasarlı binanın kontrollü yıkımına nihayet başlandı.

Haber: Sait BAYRAM
Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Merkez Sur İlçesindeki tarihi Aşefçiler Çarşısındaki 5 katlı hasarlı binanın kontrollü yıkımına nihayet başlandı. Haberimiz üzerine harekete geçen Yıkım firması, binanın yıkımını insan gücü ve küçük iş makinaları ile gerçekleştiriyor. Yıkım sırasında güvenlik önlemi alınmadığı görüldü.

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Diyarbakır'da, Sur İlçesi Melikahmet Caddesi'ndeki tarihi Aşefçiler Çarşısındaki ağır hasarlı binanın yıkımına nihayet başlandı.

Yayınımız ses getirdi

Dün “Aşefçiler Çarşısında 11 gündür başlamayan yıkım, mağduriyete yol açıyor” başlığıyla dile getirdiğimiz haberimiz üzerine bugün sabah saatlerinde yıkım ekipleri, hasarlı binada yıkıma başladı.

İnsan gücüyle ve küçük iş makinaları ile gerçekleştirilen yıkım sırasında bina çevresinde herhangi bir güvenlik önlemi alınmadığı gözlendi.

bd607c68-7293-458e-aa3b-f2b24a078edf.jpgGünde yüzlerce insanın geçtiği sokakta önlem alınmaması tepkiye yol açarken, sokakta geçen vatandaşların yıkımla ilgili olarak sürekli sözlü uyarıldığı görüldü. Binadan düşen taşların çevreden geçen vatandaşlar için büyük risk oluşturuyor.
Kontrollü yıkımın bayram sonrasına kadar devam etmesi bekleniyor. Aşefçiler Çarşısı esnafı ise yıkımın erken tamamlanmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.