Bir bina iki okul!

Bir bina iki okul!
Diyarbakır'ın Ofis semtinde bulunan 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi aynı binada eğitim verince akıllara 'kentte eğitim sorunu mu var?' sorusunu getiriyor.

Ofis semtinde bulunan 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi aynı binada hizmet verince bir okul sabah, bir okul da öğleden sonra eğitim vermek zorunda kalıyor. Bir binada iki okulun olması Diyarbakır’ın eğitimdeki derslik ve okul sorununu ortaya koyuyor.

Diyarbakır’da iki okul bir binada eğitim veriyor. Yaklaşık 1200 öğrenci aynı binada eğitim alıyor, aynı sıraları paylaşmak zorunda kalıyor, sıra ve sınıflarda yoğunluk meydana geliyor. Ofis semtinde yıllardır eğitim veren 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin binasına geçen yıl 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi de ilave edildi. Milli Eğitim İl Müdürlüğü, TEOG sonrasında boşta kalan öğrencileri yerleştirmek için buraya 15 Temmuz Şehitleri Lisesi’ni ilave ederken, bu durumdan dolayı bir okul sabah ve bir okul da öğleden sonra eğitim vermek zorunda kaldı.

Sabah ayrı, öğleden sonra ayrı

Aynı binada hizmet veren iki okulun tabelası yan yana asıllı. Sabah 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi olarak, öğleden sonra da 80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi olarak hizmet veriyor. Yaklaşık 1200 öğrenci, eğitimde örneği az görülen bir uygulamada ile okul hayatına devam ediyor. Bu durum kentteki ve bölgedeki derslik, okul sorununu da bir kez daha ortaya koyuyor. Bu durumdan şikayetçi olan veliler, Milli Eğitim’den bu soruna çözüm bulmalarını istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum