Bir umudun çöküşü!

Bir umudun çöküşü!
Geçen sezon şampiyonluğu kıl payı kaçıran Amedspor, şampiyonluk hedefiyle başladığı bu sezonda küme düşme tehlikesi yaşıyor.

Bir umudun çöküşü!

Geçen sezon şampiyonluğu kıl payı kaçıran Amedspor, şampiyonluk hedefiyle başladığı bu sezonda küme düşme tehlikesi yaşıyor.

Saffet AZBAY-Aziz FİDANCI

Geçen sezon bu hafta itibarıyla liderin sadece 1 puan gerisinde yer alan Amedspor, şimdi aynı hafta itibarıyla küme düşme hattının sadece 6 puan üzerinde yer alıyor. Geçen sezon boyunca iç sahada 1 kez yenilen takım, bu sezon 8 maçın sadece 2’sini kazanabildi. Devre arasında ayrılmak isteyen 10 futbolcu TFF’ye başvurmuş durumda. Yönetim, yeni bir yönetime yol açmak amacıyla kongreye gidiyor.

Takım 6 ayda neden bu hale geldi?

Bu takım 6 ay gibi kısa sürede nasıl bu hale geldi?.Geçen sezon  kısıtlı kadro ve sınırlı imkanlarla şampiyonluğa oynayan,uzun süre lider kalan,sezonun son haftasına kadar şampiyonluğu kovalayan,ardında da Play-Off’ta çeyrek finali geçip yarı finalde son saniye golüyle TFF 1.Lig şansını kaçıran takım şimdi neden küme düşmeme mücadelesi verecek duruma geldi?. Söz konusu olan takımın adı Amedspor. Geçen sezon taraftarların Süper Lig’den daha pahalı bilet fiyatlarına rağmen sevenlerinin yalnız bırakmadığı,tribünlerin tıka basa dolduğu ve bir o kadar taraftarın da dışarıda kaldığı,kulübün yararına açılan store mağazasına halkın yoğun ilgi gösterdiği bir takım iken ne oldu da bugün çok farklı bir hava esiyor?..

Yılların kadrosunun bozulması sonun başlangıcı oldu

Her şey 3.Lig’den beri bir arada oynayan futbolcuların da yer aldığı, uzun süredir bir arada oynama avantajına sahip olan futbolcuların oluştuğu kadronun bozulmasıyla tersine döndü. Geçen sezon maddi imkansızlıklara rağmen şampiyonluk için sonuna kadar savaşan, sahadaki mücadelesi ile izleyenlerin takdirini toplayan kadrodaki futbolcuların yüzde 80’i ile sezon sonunda yollar ayrıldı. Oturmuş kadroyu bozmakla eleştirilen Teknik direktör Taner Taşkın’ın raporu ile hareket eden yönetim, 17 transfer gerçekleştirdi. Taşkın, ayrılan oyuncularla ilgili olarak,”Yusuf Yağmur ve Abdullah Çetin’in gitmesini ben istemedim. Bunların nedeni farklıdır fakat diğer oyuncular benim rızamla gitti” demişti.

Sorunlu futbolcular transfer edildi, eleştiriler dikkate alınmadı

Gelen bir çok oyuncunun daha önce oynadıkları takımlarda sorunlu futbolcular olmaları transfer aşamasında eleştiri konusu oldu ancak kamuoyu ve spor adamlarından gelen bu uyarılar dikkate alınmadı. Nitekim müzmin sakat olduğu bilinen ve son yıllarda bundan dolayı performansı düşen Timur Kosovalı sadece 2 maçta forma giyebildi, sakatlık nedeniyle ilk yarıyı neredeyse ‘yatarak’  geçirdi.

Emin Yalın doğru-dürüst oynamadan kenti terk etti, Deniz Naki ve Mansur Çalar’la kavga eden Efe Halil ve Selçuk Kaban, ilk yarının bitmesine haftalar kala takımdan ayrıldı. Disiplinsiz davranışlarıyla dikkat çeken Abdullah Topkara çok eleştirildi ve ilk yarı bitmeden gitti, yine takımla uyum sağlamayan İlter Ayyıldız da benzer sebeplerle ayrıldı.

Boş mukavelelerden fahiş rakamlı sözleşmelere

Amedspor’da daha önce futbolcular asgari ücret karşılığı veya boş mukavele imzalıyorlardı. Yıllardır kulüpte oynayan oyuncularla bu şekilde güven bağı olmuştu. Kulüp tarihinde alacakları için TFF’ye başvuran futbolcularla gündeme gelmedi. Ancak bu sezon ilk yarı bitmeden 10 futbolcu kulübü TFF’ye şikayet etti. Üstelik bunların bir kısmı yönetimin iddiasına göre alacaklarını almalarına rağmen bunu yaptı. Birkaç futbolcunun daha TFF’ye başvurabileceği konuşuluyor. Takım, sorunlardan dolayı ayrılan 7 futbolcu ve uzun süredir sakat olan futbolculardan dolayı son haftalarda maçlara genç futbolcuların olduğu kısıtlı kadrolarla çıkmak zorunda kalıyor.

Taşkın, bombayı yeni teknik heyetin kucağına bıraktı

Sertaç Küçükbayrak’ın eseri olan kadroyla geçen sezon şampiyonluğu son ana kadar kovalayan ancak bu kadroyu bozup kendi kurduğu kadro ile bu sezonun hayal kırıklığını yaşatan Taner Taşkın, 5 hafta önce istifa etti. Takımı 11.haftada 12 puanla şampiyonluk yarışının 12 puan gerisinde bırakan Taşkın, giderken takım içinde sorun yaratan futbolcular olduğunu ima ederek Deniz Naki ve Zülküf Özer başta olmak üzere bazı futbolcuların hedef olmasına zemin hazırladı. Şampiyonluk hedefiyle kurduğunu iddia ettiği takımda hayal kırıklığı yaratan Taner Taşkın, deyim yerindeyse giderken bombayı yönetimin ve gelecek teknik heyetin kucağına bırakıyordu.

Futbolcular teknik adam arayışında (!)

Bazı futbolcuların Taşkın görevdeyken yönetimden habersiz olarak başka teknik adamlarla görüştüğü ortaya çıkmış ve bu durum takım içindeki disiplinsizliği gözler önüne sermişti. Taner Taşkın’dan sonra gelen Ahmet Akçan da Amedspor’un derdine derman olmadı. Akçan, 5 maçta 1 galibiyet,1 beraberlik ve 3 yenilgi alarak sadece 4 puan toplayabildi.

Hacettepe maçında kumpas var mıydı?

Unutmadan şunu da ifade edelim; Amedspor’un içinde yaşanan sorunlara ve kumpaslara en somut örneklerden biri geçen sezonun 16.haftasında iç sahada alınan 5-2’lik Hacettepe yenilgisi gösteriliyor. Deniz Naki’nin 30.dakikada rakip takım oyuncusuna yaptığı filli müdahaleden dolayı kırmızı kart gördüğü maçın ardından Sertaç hoca istifa etmiş, başarılı hocanın ayrılması için takım içinde kumpas yapıldığı öne sürülmüştü ancak bu konu bir türlü kamuoyu ile paylaşılmadı.

İnanılır gibi değil ama gerçek

Gelelim bu sezon ve geçen sezonun karşılaştırılmasına. Amedspor, geçen sezon 16. hafta itibarıyla liderin sadece 1 puan gerisindeydi. 16 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi alarak 30 puan toplayan Amedspor, 23 gol atıp 16 gol yedi. İç sahada fırtına gibi esen Amedspor, 16.hafta itibarıyla 8 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi alarak evinde sadece 5 puan kaybetti.

Geçen sezon Play-Off’la beraber 37 maçlık sezonun tamamında toplam 6 yenilgi alan ve iç sahada sadece 1 kez kaybeden Amedspor, bu sezon tam bir hayal kırıklığı yaşıyor. Bu sezon 16 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 yenilgi alan Amedspor, geçen sezon 30 puan topladığı bu haftada bu sezon 19 puanda kaldı. Kendi sahasında da hayal kırıklığı en üst seviyeye çıktı. Bu sezon kendi sahasında 8 maçta sadece 2 galibiyet alırken, sahadan 3 yenilgi ve 3 beraberlik alarak 12 puan kaybetti. Geçen sezon 19 iç saha maçında 14 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi alarak sadece 5 puan yitiren Amedspor, bu sezon 8 iç saha maçında 12 puan kaybederek ne kadar başarısız olduğunu ortaya koydu. Geçen sezonu 53 golle tamamlayan Amedspor, kalesinde 33 gol görmüştü. Bu sezon 16 maçta 23 gol atabilen Amedspor, kalesinde 24 gol görerek istatistikleri tersine çevirdi.

Kongrede yeni yönetim hedefi

Geçen sezonki başarıdan sonra bu sezon yaşanan hayal kırıklığı camiayı şok etmiş durumda. Taraftarlar her şeye rağmen takıma sahip çıkıyor ancak şampiyonluk ve Play-Off hedefinden uzaklaşılarak küme düşme potasına yaklaşılmasından dolayı hem üzgünler hem de tedirginlik yaşıyorlar. Sportif başarısızlığın yanı sıra kulüpte ciddi maddi sorunlar olduğu da konuşuluyor. Takımdan ayrılan futbolcular nedeniyle takviye yapılması gerekiyor ancak maddi kaynak sorunu yüzünden bu nasıl yapılacak?. Belediye yönetimlerinin değişmesinden sonra kaynak sorunu yaşayan yönetim tıkanmış durumda ve hiçbir yerden destek alamadan kendi imkanlarıyla bu işi yapmaya çalıştıkları ifade ediliyor. Kongre kararı alan yönetimin devam edip etmeyeceği bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.