Bir vali, işte böyle olmalı

Bir vali, işte böyle olmalı
Vali Mustafa Cahit Kıraç, dünyada çok nadir görülen MNGIE hastalığı nedeniyle günden güne eriyen 32 yaşındaki öğretmen Açmaz'ı evinde ziyaret etti

Vali Kıraç: "Hastamız için yapılması gereken bir şey varsa sonuna kadar yaparız"

Diyarbakır - Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, dünyada çok nadir görülen Mitokondriyal Nörogastrointestinal Ensefalomiyelopati (MNGIE) hastalığı nedeniyle günden güne eriyen 32 yaşındaki öğretmen Ümit Açmaz'ı evinde ziyaret etti.

Bir kardeşini de aynı hastalık nedeniyle kaybeden ve vücut ağırlığı 27 kiloya kadar düşen Açmaz'ı evinde ziyaret eden Vali Kıraç, Sağlık Müdürü Sait Avar ve Milli Eğitim Müdürü Hadi Ağırbaş geçmiş olsun dileğinde bulundu. Lise öğrencisi kardeşiyle dünyada çok nadir görülen MNGIE hastalığı nedeniyle mücadele eden Açmaz, hastalığı sonucu yaşadığı sıkıntıları Vali Kıraç'a anlattı. Vali Kıraç, Açmaz ailesine geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Türkiye'de bu konu ile ilgilenen bir üniversite var mı? Daha ileri bir müdahalenin yapıldığı bir yer var mı, yok mu? Bunları araştıralım. Üniversitenin desteğini alalım. Yapılması gereken bir şey varsa destek olalım. Türkiye'deki tıbbı teknoloji ve bilgi birikimi dünya tıbbının ulaştığı noktaya hemen hemen ulaştı. Dünyanın başka yerinde de yapılabilecek bir tedavi varsa bunu da değerlendiririz. " dedi. Açmaz'a moral tavsiyesinde bulunan Kıraç, "Moralinizi hiç bozmayın. Yapılması gereken bir şey varsa sonuna kadar yaparız. " diye konuştu.

Baba Mustafa Açmaz ise Ümit gibi 17 yaşındaki diğer oğlunun da aynı hastalıkla mücadele ettiğini ifade ederek, kök hücre nakli yapılmasını istediklerini, bu konudaki işlemlerin hızlandırılması gerektiğini belirtti. Ümit Açmaz da öğrencilerini çok özlediğini belirterek, "Öğrencilerim beni beklesin. İnşallah valimizin desteğiyle okuluma döneceğim." dedi.

birvali-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.