Bir yanda kayak, diğer yanda kebap

Bir yanda kayak, diğer yanda kebap
Diyarbakır-Şanlıurfa ve Mardin sınırlarının kesiştiği noktada bulunan bin 997 rakımlı sönmüş yanardağ olan, Karacadağ'daki kayak merkezi hafta sonları doğa ve kayak severlerin akınına uğruyor.

Aziz Fidancı/Diyarbakır

Tigris-Haber Diyarbakır ile Şanlıurfa arasında bulunan bin 997 rakımlı Karacadağ kayak merkezi hafta sonu vatandaşların akınına uğradı. Bölgenin değişik illerinden gelen vatandaşlar önce kayak keyfi yaptı, ardından kebap yediler.

pursaklar-belediyesi-tarafindan-elmadag-kayak-merkezine-goturulen-sevgi-evleri-uyeleri-kis-sporunun-vazgecilmezi-olan-kayagin-keyfi-iha-20160204aw650482-1-t.jpg

Diyarbakır’a 71 kilometre uzaklıkta bulunan Karacadağ'da bulunan kayak tesisleri, bölgedeki kayak severlerin uğrak yeri haline geldi. Doğa ve kış turizmine adını yazdıran Karacadağ, başta Diyarbakır olmak üzere, Şanlıurfa, Batman, Adıyaman, Mardin ve Gaziantep'in yanı sıra diğer illerden de çok sayıda sporseverin buluşma noktası oldu. Doğaseverler, fotoğrafçılar ve kayakçıların yanı sıra hafta sonunu doğayla baş başa geçirmek isteyenlerin ilgi odağı haline gelen Karacadağ'a gelenler burada kızaklarla gün boyu kayarak tatilin tadını çıkarıyor.

karacadag-(3).jpg

Öte yandan hafta sonu kayak merkezine giden yolda sürücüler tipiye yakalandı. Bölge illerinden gelen kayak tutkunları kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Telefonlar da çekmeyince panik yaşandı. Ekiplerin çalışması ile yol açıldı. Vatandaşlar kayak merkezine ulaştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.