Birbirleri için tweet atmışlardı: Özgecan da, Şule de, Pınar da öldürüldü!

Birbirleri için tweet atmışlardı: Özgecan da, Şule de, Pınar da öldürüldü!
2015 yılında bir minbüste cinsel saldırıya uğrayan ve buna direndiği için öldürülen Özgecan Aslan için, Şule Çet ve Pınar Gültekin'in de yazdığı tweetler paylaşıldı. Kadınların bu paylaşıma yanıtı ise "belki bir gün bizim de adımız bu tweet'e eklenecek" şeklinde oldu.

TİGRİS HABER - Şule Çet Dayanışma Platformu, Twitter hesabından erkekler tarafından öldürülen Şule Çet ve Pınar Gültekin’in, 11 Şubat 2015’te cinsel saldırıya direndiği için bir minibüste öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ile ilgili attıkları tweetleri paylaştı.

Şule Çet’in, Aslan’ın öldürülmesi hakkında “Kadın Katliamı Var” ve Özgecan Aslan” etiketleriyle “Kadın karnına koca bir dünya sığdırdı, siz dünyanıza bir kadını sığdıramadınız,” diye yazdığı tweet paylaşıldı. 29 Mayıs 2018’de Çankaya’daki Yelken Plaza’nın 20. katından atlayarak intihar ettiği ileri sürülen 23 yaşındaki Çet’in otopsi raporuna göre tecavüze uğradıktan sonra öldürüldüğü tespit edilmişti.

Muğla’da, kendisinden 5 gün haber alınamadıktan sonra cesedine ulaşılan Pınar Gültekin de Özgecan Aslan için şunları yazmıştı:

“Bir türlü geçmiyor, sanki kız kardeşimin başına gelmişcesine canım acıyor, içim parçalanıyor. Nice Özgecanlar gitti, artık yeter!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.