Bismil’de şebeke suyu ile bahçe sulamasına tepki

Bismil’de şebeke suyu ile bahçe sulamasına tepki
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi Aralık Mahallesi’nde bazı vatandaşlar şebeke suyu ile bahçe sulayınca vatandaşlar susuz kaldı. DİSKİ Genel Müdürlüğü, tasarruflu su kullanılması çağrısında bulundu.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Diyarbakır’da da kuraklık alarmı sürüyor. Suyun tasarruflu kullanılması yönünde yapılan çağrılara rağmen bilinçsiz su kullanımı birçok noktada su basınç ve debileri düşürdü, su kaynaklarında ciddi oranda azalmalar yaşandı.

Alarm zillerinin çaldığı Diyarbakır için vatandaşlar tüm uyarılara rağmen şebeke suyu ile bahçe sulamaya devam ediyor. Bismil İlçesi Aralık mahallesinde oturan bazı vatandaşlar, şebeke suyu ile bahçe sulandığını, evlerine günlerdir su gelmediği bilgisini verdi.

Şebeke suyu ile bahçe sulanıyor

Aralık mahallesinde oturan vatandaş, “Mahallemizde bir gün su varsa 5 gün su akmıyor. Bunun nedeni de bahçe sulaması. Ne yazık ki birçok vatandaşımız şebeke suyu ile bahçesini suluyor. Durum böyle olunca su bulmakta zorlanıyoruz. Yetkililere durumu anlattık. Umarım gereken yapılır ve vatandaşın yaşadığı bu sorun çözülür” dedi.

Bu arada DİSKİ Genel müdürü Fırat Tutşi, yaz aylarında artan su tüketimi ve buna bağlı olarak yaşanan su kesintilerinin önüne geçmek için tasarruf çağrısında bulunmuştu.

10 litrelik tasarrufu uygulayın

Tutşi, tasarrufla su kesintisini bu kentte yaşayanların bitireceğini belirterek, "Allah rızası için suyunuza sahip çıkın. 10 litrelik tasarrufu uygulayın. Biz de suyu kesmek zorunda kalmayalım. Unutmayalım ki su hazinemiz, DİSKİ’nin kaynakları, yatırımlarımız Diyarbakır’da yaşayan 1 milyon 800 bin insanın ortak kaynağıdır” çağrısında bulunmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum