Bismil’de skandal: İlköğretim çocuklarına +18 kitap

Bismil’de skandal: İlköğretim çocuklarına +18 kitap
Diyarbakır’ın Bismil İlçe Belediyesi, ilköğretim ve lise öğrencilerine Gülseren Buğdaycıoğlu’nun “Günahın Üç Rengi” kitabını dağıttı. Hatanın farkına varan belediye, kitap dağıtımını durdurdu.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Bismil Belediyesi’ne bağlı Kültür Müdürlüğü, “karneni getir, hediyeni al” kampanyası kapsamında ilköğretim ve lise öğrencilerine kitap dağıttı. Kampanya kapsamında öğrencilere, çeşitli kitaplar hediye edildi. 18 yaşından küçük çocuklara hediye edilen kitaplar arasında Gülseren Buğdaycıoğlu’nun “Günahın Üç Rengi” isimli kitabının olması dikkat çekti.

bismil-kitap-tigris.jpg

Dağıtılan kitabın arka kapak yazısında, yer alan şu ifadeler, velileri isyan ettirdi.

“Genç ve yakışıklı bir gencin mazoşizmin acısıyla renklenmiş dünyası... Bu acıdan alınan haz, ölüme yaklaştıkça hissedilen doyum...

Yaşlı, göbekli bir holding patronunun cinsel tercihi nedeniyle varoşların kasketli orta yaşlı erkeklerinde aradığı yakınlık...

Üç kuşak boyunca sürüp gelen fahişeliğin kadının ruhunu paramparça edişi... Dr. Gülseren Budayıcıoğlu bu kitapta insan denen muhteşem ve bir o kadar da karmaşık varlığa ait sahici yaşam hikâyeleri sunuyor.

Bazen dehşete kapılacak, çoğu zaman da hüzünleneceksiniz...”

Konu ile ilgili görüştüğümüz Bismil Belediyesi yetkilileri, “Liste dışında bir kitap gelmiş. Kitap dağıtımı durduruldu. Daha sonra size bilgi veririz” açıklaması yapmakla yetindi.

Gülseren Buğdaycıoğlu’nun kitaplarından uyarlanarak televizyon kanallarında yer alan “Masumlar Apartmanı”, “Kırmızı Oda” ve “Camdaki Kız” isimli diziler de, sosyolog ve psikologların eleştirilerinin hedefi olmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.