Bismil’de üretilen kıyafetler İtalya’ya gidiyor

Bismil’de üretilen kıyafetler İtalya’ya gidiyor
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde meslek lisesi öğrencileri, İtalya için sağlık sektöründe kullanılan koruyucu kıyafet üretiyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Karacadağ Kalkınma Ajansının 2019 Yılı Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında hayata geçirdiği "Sanayide İhtiyaç Duyulan İş Gücü Potansiyelinin Artırılması İçin Mesleki Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi" ile Bismil Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ilk tekstil atölyesi geçen yıl faaliyete başladı.

Bu yıl ise, Bismil Kaymakamlığı ve belediye iş birliğiyle okulda ikinci tekstil atölyesi açıldı. Uzaktan eğitim gören öğrenciler, bir yandan da okul bünyesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında açılan atölyelerde stajlarını yapıyor. Öğrenciler, Türkiye'de faaliyet yürüten bir firmanın İtalya'dan aldığı 1,5 milyon koruyucu önlük siparişinin bir bölümünü üretmek üzere kolları sıvadı.

 Hem öğrenciler hem de okul gelir elde edecek

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, okuldaki atölyelerde koruyucu önlüklerin dikilmeye başlandığını söyledi. Öğrencilerin ilk üretimlerinin İtalya'ya gönderileceğini belirten Türkmen, "Şu anda günlük yaklaşık 800 dikim kapasitemiz var. Bunu 1500'e çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

bismil-italya-tigris1.jpg

Atölyelerde 22 öğrencinin dikim yapabileceğini ifade eden Türkmen, "Projeden okulumuz aylık yaklaşık 30 bin lira gelir elde edecek. Bunun bir miktarı döner sermayeye kalırken asıl önemli miktarını öğrencilerimize emeklerinin karşılığı olarak vermeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Okul Müdürü Abdullah Çiftçi ise, öğrencilerin gelecekte birer usta olarak yetişeceğini ve aldıkları belgeyle hem kurs hem de iş yeri açabileceğini söyledi.

Moda Tasarım Alan Şefi Halime Çiçek, atölyede 12. sınıfta eğitim gören öğrencilerin bulunduğunu belirterek, "Buradan mezun olan öğrencilerimiz makineci ya da ustabaşı olarak işe başlayabilir. Şu anda bile öğrenciler için tekstil sektöründen talep geliyor" diye konuştu.

 "Okuldan verilecek belgeyle iş yeri açabileceğim"

Öğrencilerden Aleyna Arslan, haftanın 3 günü atölyede staj gördüğünü belirtti. Aldıkları eğitimin önemine işaret eden Arslan, "Bir tekstil atölyesinde çalışmak istersem kolaylıkla iş bulabileceğim. Okuldan verilecek belgeyle iş yeri açabileceğim. Burada yaptığımız önlükler İtalya'ya, sağlık çalışanlarına gidiyor. Bu da bizi çok duygulandırıyor ve gururlandırıyor" dedi. Ramazan Ay ise, hem eğitim aldıklarını hem de kazanç sağladıklarını kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum