Boko Haram sivilleri hedef aldı: 18 ölü
TİGRİS HABER - Gece saatlerinde gerçekleşen baskında en az 18 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre saldırganlar, motosikletlerle Bama bölgesine girerek yerleşim alanlarını hedef aldı. Sivil halka rastgele ateş açan örgüt üyeleri, kısa sürede köyde büyük bir paniğe yol açtı.
Evler yakıldı, yüzlerce kişi göç etti
Saldırı sırasında çok sayıda evin ateşe verildiği, köyün farklı noktalarında yangınlar çıktığı bildirildi. Can güvenliğinden endişe eden yüzlerce aile, bölgeyi terk ederek daha güvenli alanlara sığındı.
Yaralılar çevredeki sağlık merkezlerine kaldırılırken, bazılarının durumunun ağır olduğu aktarıldı. Bölgedeki sağlık altyapısının yetersizliği nedeniyle tedavi sürecinin zor ilerlediği belirtiliyor.
Güvenlik güçleri operasyon başlattı
Saldırının ardından Nijerya güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Ancak saldırıyı gerçekleştiren militanların kırsal alanlara kaçtığı ve izlerinin sürülmeye çalışıldığı ifade edildi.
Bölgede kriz derinleşiyor
Uzun yıllardır Nijerya’nın en ciddi güvenlik sorunlarından biri olan Boko Haram, özellikle ülkenin kuzeydoğusunda sivillere yönelik saldırılarıyla biliniyor. Örgütün faaliyetleri sadece Nijerya ile sınırlı kalmayarak zaman zaman komşu ülkelere de yayılıyor.
Bölgesel güvenliği tehdit eden şiddet olayları, Nijerya genelinde insani krizi derinleştirirken, binlerce kişi her yıl evlerini terk etmek zorunda kalıyor. Borno bölgesi ise çatışmaların en yoğun yaşandığı alanların başında geliyor.
Kaynak:HalkTV - Haber Merkezi




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.