'Bölgemiz sefalet ve acı içinde kıvranıyor'

'Bölgemiz sefalet ve acı içinde kıvranıyor'
Cumhurbaşkanlığı külliyesinde düzenlenen Türkiye Bilimler Akademisi Ödül Töreni'nde konuşan Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'Bölgemiz sefalet ve acı içinde kıvranıyor'

Cumhurbaşkanlığı külliyesinde düzenlenen Türkiye Bilimler Akademisi Ödül Töreni'nde konuşan Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın geçmişte bilim insanları için çekim merkezi olduğunu söylerken "Bugün sefalet ve acı içinde kıvranıyorsa önce kendimizi sorgulayacağız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Akademimizin tüm mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Bilim hiç bitmeyecek olan bir arayışın adıdır. Atomu parçaladıktan sonra bomba da yapabilirsiniz, herkese yetecek elektrik enerjisi de üretebilirsiniz.

'ELON MUSK'IN HEYECAN VE AŞK DOLU OLDUĞUNU GÖRDÜM'

Elon Musk ziyarette bulundu. Kendisinin ne denli heyecanlı, aşk dolu olduğunu gördüm. Elektrikli araçların, petrol odaklı çatışmaların dinmesi anlamına geleceğine inanıyorum.

'Eksikliklerimiz var'

 Maalesef bilim de belirli ülkelerin tasallutu altındadır. Hiç şüphesiz bizim de eksikliklerimiz var. Stratejimizi isabetli bir şekilde belirledikten sonra işimiz daha kolaydır. Aksi takdirde taklitçilikten öteye geçemeyiz.

 Birkaç yüzyıl öncesine kadar dünyanın tüm önemli bilim insanlarının çekim merkezi olan coğrafyamız, bugün sefalet ve acı içinde kıvranıyorsa önce kendimizi sorgulayacağız.

'KÖTÜ KOMŞU BİZİ EV SAHİBİ YAPTI'

15 yıl önce iktidara geldiğimizde biz savunma sanayinde her ürünü dışarıdan isteyen, Amerika’nın Batı’nın kapılarında kuyruğa giren… Aldığımız cevap şudur “Kongre müsaade etmiyor” Öbür tarafa gidiyorsunuz öyle rakamlar çıkıyor ki karşınıza almak mümkün değil. İsrail, 10 tane insansız hava aracı alacaksınız, tamir, bakım gerekiyor. 50 dereden 50 su getiriyor. Ama kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. İnsansız hava aracımızı yapıyoruz, silahlı insansız hava aracı da yapıyoruz. Tanklarımıza başlıyoruz, zırhlı taşıyıcımızı yapıyoruz. Kendi kendimize yetmek zorundayız. Bilim insanımızla siyasetçimiz, Akif’in ifade ettiği gibi el ele vermek durumunda.

'YURT DIŞINA GİDENLERİ GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Bugün yurt dışına gitmiş olanları ülkemize getirmenin çabası içerisindeyiz. Bu konuda tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Ülkemizin geldiği yer itibariyle, kimsenin yurt dışına gittiğinde daha fazla imkana, desteğe kavuşamayacağını rahatlıkla söyleyebilirim.

MERKEZ BANKASI'NA FAİZ MESAJI; YÜKSEK FAİZE KARŞIYIM

Döviz kurunda kısa sürede doğru dengenin bulunacağına ben inanıyorum. Kısa süreli manipülasyonlarla faiz artırımı baskısını beyhude bir çaba olarak görüyorum. Ama ben yüksek faize karşı olduğumu burada tekrar açıklıyorum. Açıklamaya da devam edeceğiz. Çünkü yüksek faizin olduğu bir ülkede enflasyonun düşmesi mümkün değildir. Ekonomideki kısa süreli manipülasyonlarla faiz artırımı baskısını meşrulaştırma gayretlerini beyhude bir çaba olarak görüyorum. Bunu sizler hafıza kartınıza alınız. Şu anda ödenen faizlerle bizler çok daha ciddi yatırımları yapma imkanına sahibiz. Bunu bir defa aşmamız lazım. Ama bunu da hafıza kayıtlarımızdan silmemiz lazım

Tigris Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.