Bölgenin kayıp kiliseleri belgesel konusu oluyor

Bölgenin kayıp kiliseleri belgesel konusu oluyor
Bölge illerindeki Ermeni ve Süryanilere ait kilise, manastır ve mezarlıkları görsel ve işitsel olarak arşivlemeyi amaçlayan "Kayıp Kiliseler" belgeseli ekibi destek bekliyor.

TİGRİS HABER - Yönetmenliğini Şiyar Dicle'nin yapacağı belgesel için Fongogo'dan kampanya başlatıldı.  Bu arşivleme çalışmasının diğer bir ayağı ise özellikle kırsal bölgelerde bulunan ancak günümüzde ibadet gerçekleşmeyen ya da yapısal olarak yok olmuş/edilmiş kilise ve manastırlarla aynı coğrafik bölgeyi paylaşan insanların inanç geçmişinin araştırılması ve insan hikayelerinin derlenmesi olacak. Öte yandan proje kapsamında toplanacak görsel ve işitsel malzemeler, oluşturulacak bir web sitesinde harita tabanlı olarak gösterilecek.

Ekip özellikle kırsal bölgelerde yaşayan insanların inanç geçmişleri hakkında incelemeler yapılarak bunu kayıt altına almayı hedefliyor.

3 bölüm halinde hazırlanacak çalışmanın ilk ayağı Tunceli, Elazığ ve Malatya, Erzurum illerini kapsayacak. 2. Bölüm, Diyarbakır, Muş, Mardin, Urfa, Batman ve Siirt, 3. Bölüm ise Bitlis, Hakkari, Van, Ağrı, Kars şeklide tamamlanacak.

Çekimlerine haziran ayında başlanacak belgesel, yaklaşık 2 yıl sonra izleyiciyle buluşacak. Tunceli, Malatya ve Elazığ kentlerinin yer aldığı ilk bölümün 2022 Ocak ayında tüm post prodüksiyon aşamalarının tamamlanması hedefleniyor. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.