Borç batağındaki Dicle Üniversitesi yeni Rektörünü arıyor

Borç batağındaki Dicle Üniversitesi yeni Rektörünü arıyor
​​​​​​​Borç batağında olan Dicle Üniversitesi Rektörlük seçimlerine kilitlendi. Diyarbakır ve çevre illerden onlarca kişi Rektör olabilmek için YÖK’e başvurdu.

Haber: Norşin Öncel

TİGRİS HABER - Borçları nedeniyle ekonomik alanda kötü günler geçiren Dicle Üniversitesi'nde Rektörlük seçimi heyecanı yaşanıyor. Aralarında mevcut Rektör Prof. Dr. Talip Gül, Başhekimlik ve Rektör yardımcılığı görevcinden alınan Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Dicle Üniversitesi Teknokent Müdürü Prof. Dr. Kemal Akkılıç ve Dicle Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İlhami Bulut YÖK’e başvurdu.

Diyarbakır dışından da başvuru yapıldı

YÖK’e Diyarbakır dışından da başvurular oldu. YÖK’e Dicle Üniversitesi'nin dışından başka üniversitelerden de başvuruların olduğu öğrenildi. Aralarında Karabük Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve Fırat Üniversitesi'nden Prof. Dr. Enver Özdemir’inde bulunduğu onlarca kişinin başvurduğu konuşuluyor.

Son kararı Erdoğan verecek

Adayları değerlendirecek olan YÖK 3 kişinin ismini Cumhurbaşkanlığına iletecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan YÖK’ün önerdiği 3 kişi içinden birini seçecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu isimlerin yanı sıra dışarıdan da birini atayabilir.

Diyarbakır bilim ve toplum için çalışacak rektör istiyor

Bu arada kentteki sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar, yıllardır kötü yönetimler nedeniyle zor günler geçiren Dicle Üniversitesi'ne atanacak olan Rektör’ün kent sorunlarını bilen, üniversitedeki kötü gidişata dur diyebilen, kendine ve yakınlarına değil toplum için iş yapacak Rektör istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum