Bozan: FETÖ’nün arkasında ABD var

Bozan: FETÖ’nün arkasında ABD var
15 Temmuz darbe girişiminin 3. Yıldönümünde yazılı bir açıklama yapan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, darbe girişiminin arkasında ABD’nin olduğunu söyledi

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, 15 Temmuz darbe girişiminin 3. Yıldönümünde yazılı bir açıklama yaptı.

Darbe girişimlerinin arkasında emperyalist güç odaklarının olduğunu belirten Bozan, “Geçmiş darbelere veya darbe teşebbüslerine bakıldığında darbenin arkasında hep Nato ve ABD çıkmıştır. Son darbe girişimi olan FETÖ'nün de arkasında ABD'nin olduğu aşikardır.” dedi.

“Devletin bürokrasisi onların referanslarıyla şekillenmişti”

Açıklamasında birlik ve beraberliğe vurgu yapan Bozan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Peki, AKP iktidarı ne yapmış? ABD'nin yıllardır beslediği FETÖ terör örgütünün elebaşı olan Fethullah Gülen'le 12 yıl boyunca dostluk ve ortaklık yapmış ve her türlü desteği vermiştir. AKP'li yetkililerden, Cumhurbaşkanından milletvekillerine, Bakanlardan Belediye Başkanlarına kadar hepsi FETÖ terör örgütü elebaşına methiye dizmede, bina ve arsa vermede yarışa girmişlerdi. Devletin bürokrasisi onların referanslarıyla şekillenmişti. FETÖ terör örgütü 12 yılda AKP iktidarları döneminde güçlendi, palazlandı ve en parlak dönemlerini yaşadı ve darbeye teşebbüs edecek noktaya geldiler. Bu darbe girişimlerine aziz ve kahraman milletimiz karşı darbeyle bastırdı ve başarılı olamadılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Biz kandırıldık tevbe ettik, “Allah ve Milletimiz bizi af etsin” deyip, beraber siyaset yaptığı ekibiyle, işin içinden çıkmıştır. Ama hatalarının faturasını tankların üzerine çıkan ve kurşunlara göğüs geren vatandaşlarımız ödemiştir.”

Beraat edenler neden görevlerine iade edilmiyor?

Darbe girişimi sonrası KHK'lerle 10 binlerce kişinin ihraç edildiğini belirten Bozan,  Elbette suçlu olan için gereği yapılmalıdır. Ama binlerce vatandaşımızın da suçsuz olarak mağdur olduğunu biliyoruz. 125.806 kişi görevlerinden ihraç edilmiş, 31 bin 88 kişiyi tutuklu veya hüküm giymiş, KHK ile ihraç edilen 20 bin kişi berat ettiği halde halen görevine döndürülmemiştir. Halbuki, Sn. Cumhurbaşkanın tabiriyle bu örgütün; ‘altı ibadet, ortası ticaret, üstü ise ihanettir’ demiştir. İhanet edenler yurt dışına kaçmışken fatura alttaki vatandaşa çıkmıştır. İktidar, bahçıvan, gardiyan, bekçi, polis, imam, öğretmen gibi alttaki memurların her kesimine, (Bank Asya’da hesabı olmuş, sohbetlerine katılmış, çocuğunu dershanelerine göndermiş veya orada öğretmenlik yapmış bir vesile ile ilişkisi olan vatandaşa) 15-20 yıl gerisine giderek ulaşmış ama ne hikmetse sadece siyasi ayağına ulaşılmamıştır.” İfadelerini kullandı.

Darbenin siyasi ayağı nerede?

Darbe girişiminin siyasi ayağının ortaya çıkarılmasına işaret eden Bozan, “ İktidara soruyoruz! Tam üç yıl geçti. Bu FETÖ terör örgütünün siyasi ayağı kimlerdir? Bu darbe başarılı olsaydı Başbakan ve diğer Bakanları kimler olacaktı? Siyasi Ayağın araştırılması için Meclise verilen iki önergeyi AKP ve MHP oylarıyla neden reddedildi? Bir iktidar kendisine yapılan darbe girişimini neden araştırmaktan çekinir?” diye sordu.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.