BTS: Promosyonda en yüksek maaş baz alınmalı

BTS: Promosyonda en yüksek maaş baz alınmalı
Promosyon ücretlerinin güncellenmesi kararından sonra Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS), Devlet Demiryolları’nda promosyon ücretinin en yüksek maaşın baz alınarak belirlenmesini istedi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - BTS Diyarbakır Şubesi, enflasyon ücretleri oranında promosyon ücretlerinin yeniden güncellenmesi talebiyle başlattığı eylemlerden sonuç aldı. Promosyon ücretlerinin güncellenmesi kararıyla birlikte BTS Diyarbakır Şubesi, promosyon ücretlerinin güncellenmesinde atılması gereken adımlara ilişkin basın açıklaması yaptı. Diyarbakır Gar’ında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı sendikaların şube temsilcileri ve BTS üyeleriyle birlikte açıklama yapan BTS Diyarbakır Şube Başkanı Süleyman Bozkurt, kamu görevlilerin maaşlarını aldıkları banka ile promosyon anlaşması yapıldığını hatırlattı.

Son yıllarda yaşanan ekonomik kriz nedeniyle kamu çalışan satın alma gücünde ciddi oranda gerileme yaşandığını hatırlatan Bozkurt, “Alım gücünün her geçen gün düştüğün bu süreçte daha önce imzalanan ve halen yürürlükte olan banka promosyon sözleşmeleri ile bizler ciddi anlamda zarara uğrarken, aldığımız promosyon ücretleri de anlamını yitirmiştir” dedi.

‘Tepkiler üzerine güncellenme kabul edildi’

Ekonomik kriz nedeniyle hükümetin, devlet tarafından satın alınan her türlü mal ve hizmet sözleşmesini enflasyon farkı ödenmesi yönünde düzenlemeye gittiğine dikkati çekti. Bozkurt, sendikalarının örgütlü olduğu Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü ile Vakıfbank arasında 2022-2026 yıllarını kapsayan 5 yıllık sözleşme imzalandığını ve 17 bin TL promosyon ücretinin 2 taksit şeklinde ödenmesine karar verildiğini dile getiren Bozkurt, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Vakıfbank arasında imzalanan sözleşmede ise 12 bin TL’lik promosyon ücretinin peşin olarak ödenmesi şeklinde sonuçlandığını dile getirdi. “DHMİ Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı çalışanlarına ödenen promosyon tutarlarının bugün ne kadar düşük olduğu açıkça ortadadır.” diyen Bozkurt, güncellenme taleplerinin önce reddedildiğini ancak tepkiler üzerine güncelleme talebinin kabul edildiğini söyledi.

‘En yüksek maaş baz alınmalı’

Promosyon güncellenmesi yönünde adım atıldığını ifade eden Bozkurt, “Diğer yandan yine sendikamızın örgütlü olduğu TCDD Genel Müdürlüğü tarafından da 2023-2025 yıllarını kapsamak üzere banka promosyon ihalesi 9 Aralık 2022 Çarşamba günü yapılacaktır. BTS olarak; promosyon ihalesi geçen yıl yapılmış olan DHMİ Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı promosyon ihalelerinin her çalışana, kurumdaki en yüksek maaş baz alınarak her yıl için kurumdan alınan Ocak ayı maaşı kadar ve 3 yıllığı peşin olarak ödenecek şekilde güncellenmesini, TCDD çalışanları için ise; kurum çalışanlarının Ocak ayı tahmini en yüksek sözleşme ücreti baz alınarak bu tutar üzerinden 3 yıllık maaş toplamı 60 bin TL’nin tek seferde ödendiği bir promosyonanlaşmasının yapılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Bozkurt, BTS olarak sürecin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.