Bu besinler yağ yakıyor!

Bu besinler yağ yakıyor!
Vücuttaki fazla yağları yakmaya yarayan besinleri sıraladık!

Tigris Haber- Diyet listeleri gün yüzüne çıktı. Peki, yağ yakımını hızlandırmak için hangi besinleri sıklıkla tüketmeliyiz?

Kivi

Kivi C vitamin bakımından en zengin gıdadır. Toksin atmaya yardımcı, sağlıklı beslenme programınıza dahil edebilirsiniz.

Sarımsak

Sarımsak kan dolaşımına ve sindirime yardımcı olur.

Fesleğen

Fesleğen vücutta biriken fazla suyu atmaya yardımcı oluyor. Üstelik, içindeki eter yağların moral yükseltici etkisi bulunuyor.

Sinameki

Sinameki, kalın bağırsakta suyun emilmesini önleyerek müshil görevi yapar. Uzun süreli kullanımlarda bağırsaklarda yan etkilere yol açacağından idrar söktürücü özelliği bulunan rezene ve nane gibi bitkilerle desteklenmesi gerekiyor.

Tarçın

İştah dindirme özelliğine sahip olan tarçın, yağ yakımını da hızlandırır.

Civanperçemi

Civanperçemi, tatlıya karşı iştahı keser, tokluk hissi verir. Tazelik veren lezzeti, ağır yemeklerin tadını hafifletir. Çay gibi demleyerek içebilirsiniz.

Az Yağlı Süt ve Süt Ürünleri

Diyet yaparken, normal süt yerine yağsız süt içmeyi tercih edin. Yarım litre az yağlı süt, günlük kalsiyum ihtiyacınızın bir miktarını karşılıyor.

Tüm Tohumlar

Tüm tohumlar lifli gıdalardır, bu da kısaca şu anlama gelir vücudunuz onları sindirmek için çok fazla çalışması gerekecek. Vücudunuza düşük insülin sağlıyor. Yüksek insülin seviyesi vücudunuzun yağ depolaması anlamına gelmektedir. Bu arada tohumların içindeki karbonhidratlar egzersizlerinizde size enerji verecektir.

Yağsız Etler

Kırmızı et yağlı olduğu için, onun yerine beyaz et tercih etmeniz, yağ yakımı açısından daha faydalı.

Balık Yağı

Somon balığı omega 3 ve omega 6 yağ asitleri anlamında zengindir. Yağ depolanmasında etkin leptin seviyesini düşürür ve vücudun yağ depolama kabiliyetini azaltır.

Kırmızı Biber

Biberler kalp ritmini ve metabolizmayı hızlandırarak vücut ısısının yükselmesini ve yağ yakımını sağlar.

Greyfurt

İnsülin seviyesini düşürdüğü gibi şekerin yağa dönüşüm sürecinde de engelleyici rolü vardır. İnsülin bir konuda yönlendiricidir, şöyle ki; beyninizin size aç olduğunu sinyalini iletmesini sağlar. Bu durumda düşük insülin seviyesi de bu sinyalin düşük olması anlamında gelecektir.

Mercimek

Çoğu kişinin vücudundaki mineral oranı düşüktür ve bu da metabolizmanın yavaşlaması anlamına gelmektedir. Mercimeğin içeriğindeki demir, B vitamini, kalsiyum, manganez, sodyum, bakır, çinko ve fosfor açısından bağışıklığı kuvvetlendirici ve kan akışını hızlandırıcı etkisi bu anlamda bulunmaz bir besindir.

Yeşil Çay

Yeşil çay yağ oluşmasını yavaşlatır, enerji kullanımını hızlandırır.

Zencefil

Zencefil içerdiği gingerol sayesinde metabolizmanın fazla çalışmasını sağlar ve sindirimi hızlandırır.

Maydanoz

Metabolizmayı hızlandırarak bağ dokusunu güçlendiriyor. Maydanoz yemek ve çayını içmek, ödemlere ve vücudun su toplamasına karşı çok etkili bir yöntem olarak biliniyor

Ceviz

Sebebi de içindeki yüksek orandaki yağ asiti oranıdır. İşlenmemiş ceviz tüketimi açlığa karşı koymanız adına yardımcı olurken içeriğindeki omega 3 yağ asiti ile de metabolizmanız için hayati önem taşır.

Adaçayı

Zayıflamak isteyenler tarafından iştah kesici olarak kullanılıyor. Çay ve yemeklerde baharat olarak da kullanılabiliyor.

Kekik

Sindirim sorunlarını tedavi edici etkiye sahip ve metabolizmayı hızlandırıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra yorgunluktan şikayet edenlere zindelik veriyor. (Habertürk)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.