Bu bir ilk: ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Kuzey Suriye'de

Bu bir ilk: ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Kuzey Suriye'de
Beyaz Saray yetkililerinin Kuzey Suriye'de yaptığı bu toplantıdan sonra ABD ve Kuzey Suriye ilişkilerinin siyasi geleceğinin bölge uzmanları tarafından iddia edildiği gibi olmadığı ortaya çıktı.

TİGRİS HABER - ABD ile Kuzey Suriye'deki iktidarı elinde bulunduran PYD arasındaki ilişkilerin siyasi olmadığı, bu nedenle bir geleceği olmadığı, ABD ile Kuzey Suriye'deki ilişkilerin IŞID karşıtlığı ile sınırlı askeri bir ilişki olduğu yönündeki değerlendirmeleri boşa çıkaran bir gelişme yaşandı. İki hafta önce eski ABD Dışişleri Bakanının Kuzey Suriye ziyaretinden sonra şimdi de görevdeki ABD Dışişleri Bakanı yardımcısı Ethan Goldrich'in Kuzey Suriye'ye gittiği ve Deyrezor'daki çatışmalarla ilgili toplantılara katıldığı ortaya çıktı.

DSG Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada ortaya çıkan ayrıntıya göre, ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Ethan Goldrich ve Uluslararası Koalisyonu yetkilisi Joel Vowell Kuzey Suriye'nin Haseke kentindeki toplantılara katıldı.

Deyrezor'daki çatışmaların ele alındığı açıklanan toplantıda ABD'li Beyaz Saray yetkililerinin katılımıyla bölgedeki duruma ilişkin olumlu sonuçları olduğu belirtildi.

DSG açıklamasında bölgede temizlik operasyonu yapılacağı, bölgedeki karışıklığa sebep olanların başında gelen İbrahim El Hefel'in yargılanacağı, DSG ve bölgedeki aşiretlerin birlikte hareket ettiği iddiasında bulundu.

Beyaz Saray yetkililerinin Kuzey Suriye'de yaptığı bu toplantıdan sonra ABD ve Kuzey Suriye ilişkilerinin siyasi geleceğinin bölge uzmanları tarafından yeniden ve daha gerçekçi değerlendirilmesi gerektiği de açığa çıktı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.