“Bu fiili bir OHAL’dir”

“Bu fiili bir OHAL’dir”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Ankara Emniyet Müdürlüğünün mahkeme kararı olmaksızın kişileri arayabilmesi fiili bir OHAL'dir" dedi.

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkul,  Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda 10. Sulh Ceza Mahkemesi'nin "arama yetkisi" ile ilgili bir karar verdiğini ileri sürdü. 

Tanrıkulu, "Mahkeme kararına göre 13 Şubat 2014 ile 27 Şubat 2014 tarihleri arasında kişilerin üstleri, araçları ile özel kağıtları ve eşyalarının da 'önleme amacıyla' aranması söz konusu olabilecek" görüşünü savundu.  Ankara Vali Yardımcısı Fahri Aykırı tarafından imzalandığı belirtilen arama talep yazısında gerekçenin "kamu güvenliği" olarak gösterildiğini ifade eden Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Yazıda, kamu güvenliğini tehdit eden hususlar ise açıklanmamaktadır. Acaba hükümet ve onun emrindeki emniyet birimleri, yurttaşları mı kamu güvenliğine tehdit olarak görmektedirler. Ankara Emniyet Müdürlüğünün mahkeme kararı olmaksızın kişileri arayabilmesi fiili bir OHAL'dir. OHAL hukukunu tekrar tedavüle sokan AKP, bu uygulamayı tüm Türkiye'ye yaygınlaştırdığı için övünebilir. Çünkü artık ülkenin dört bir yanında ve başkentinde halk, her an aranma, gözetlenme korkusu yaşıyor. Fakat halkımız bilmelidir ki onların bu korkusuna sebep olan uygulamalar, bizzat siyasi iktidarın korkularının eseridir." 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.