Bu gençler Amedspor’un geleceği olacak

Bu gençler Amedspor’un geleceği olacak
Geride kalan sezonu Tigris Haber’e değerlendiren Amedspor teknik patronu Mehmet Budakın, en büyük kazançlarının forma şansı verdikleri genç oyuncular olduğunu söyledi.

Geride kalan sezonu Tigris Haber’e değerlendiren Amedspor teknik patronu Mehmet Budakın, en büyük kazançlarının forma şansı verdikleri genç oyuncular olduğunu söyledi. Budakın,”Biz göreve geldiğimizde Play-Off ile aramızdaki makas bir hayli açılmıştı. Buna rağmen iyi sonuçlar aldık. Forma şansı verdiğimiz gençler ise bana göre bu sezonun en iyi yatırımı oldu” dedi.

Bir Sezon Böyle Geçti

Göreve 12.haftanın sonunda gelen Mehmet Budakın ve ekibi,maddi sorunlardan dolayı bir çok oyuncunun takımdan ayrıldığı son üç haftadaki yenilgiler hariç 10 galibiyet,5 yenilgi ve 4 beraberlik alarak 34 puan topladı.

Kendi sahasında şampiyonluk adaylarını dize getirerek taraftarlarla bütünleşme sağlayan Amedspor’un  dikkat çeken yönü ise ilk kez bu kadar genç futbolcuya şans vermesi oldu. Alt yapıdan ve çeşitli takımlardan gelen 10 genç futbolcu sezonun son haftalarında forma giydi.

Amatörden Geldi,Takımın Değişmezi Oldu

Bu isimlerden biri devre arasında BAL takımlarından Yolspor’dan transfer edilen ve ikinci yarıda takımın değişmez isimlerinden olan Bünyamin Yürür oldu. Mehmet Budakın,hemen her mevkide forma giyebilme özelliğine sahip olan bu oyuncu için,”Takıma çabuk uyum sağladı.Uzun yıllar bu takımda forma giyecektir” diyor.

Kaptan Mehmet Sıddık İstemi’nin kardeşi olan ve görev yaptığı maçlarda başarılı performansıyla öne çıkan Muhlis İstemi attığı goller ve yaptığı asistlerle takıma katkı sağladı,gelecek için umut verdi.

“Bu Gençler Amedspor İçin Kazanç”

Amedspor tarihine forma giyen en genç oyuncu olarak giren Seymen Yağmur dikkat çeken gençler arasında yer aldı. Seymen için,” Uzun yıllar katkı sağlayacak futbolcuların başında yer alıyor. İyi bir oyuncu kazandık” ifadelerini kullanan Budakın zaman zaman şans verdikleri Berat Han,Samet,Hakan Doğan,Salih Demircan,Ali Gaffar İçöz gibi genç oyuncular ile takımda sürekli şans bulmaya başlayan Ferat Yaşar’ın da gelecekte Amedspor için kazanç olacağını dile getiriyor.

altyapi-spor.jpg

“Bizim İçin Başarılı Bir sezon Oldu”

“Amedspor tarihinde devrim niteliğinde olan ve daha önce genç futbolculara verilmeyen şanslar bu sezon verildi” ifadelerini kullanan Budakın,takımdan ayrılan oyuncuların kadro yapısını olumsuz yönde etkilediği son üç hafta hariç başarılı bir sezon geçirdikleri düşüncesini de paylaşıyor.

Budakın,”Göreve geldiğimizde Play-Off’la olan makas bir hayli açılmıştı,Play-Off’a kalmak isterdik ama rakiplerle olan puan farkından dolayı mümkün olmadı. İlk 5’teki takımlar çok iyi sezon geçirdi,beklediğimiz puan kayıpları gerçekleşmedi. Buna rağmen maddi sorunlardan ve yönetimin tasarrufundan dolayı takımdan ayrılan oyunculardan dolayı kadro sıkıntısı yaşadığımız son üç hafta hariç başarılı bir sezon geçirdiğimizi düşünüyoruz. Şampiyonluk hedefi olan Samsunspor,Bodrumspor,Sarıyer gibi takımları sahamızda yenerek kentte güzel bir atmosfer yakalayıp seyirciyle bütünleştik.

“Sportif Başarı Ve Alt Yapı Bir Arada Düşünülmeli”

Takım hücüm futbolu oynayıp kaybedilen maçlarda bile bir çok pozisyonlara girip göze hoş gelen futbol oynadı. En büyük kazancımız ise forma şansı verdiğimiz gençler oldu.Amedspor’un geleceği bu gençler olacak. Bir yandan üst lig hedefi için mücadele ederken diğer yandan da gençlere yönelik yatırıma devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum.Amedspor’un ve bölgemizin geleceği bu şekilde garanti altına alınabilir.Üretmeden olmaz,sadece tüketerek geçici başarılar elde edilir ve bunun da faydası olmaz.Sportif başarı ve geleceğe yatırımı,gençleri takıma kazandırmayı bir arada düşünmeliyiz” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.