Bu kedileri kim öldürüyor?

Bu kedileri kim öldürüyor?
Diyarbakır’da yaşayan Jiyan Güney yıllardır yaşadığı evin sitesinde kedi beslediğini ve yaklaşık 6 aydır beslediği kedilerin kaybolduğunu bazılarının da öldürüldüğünü söyledi.

Tigris Özel

TİGRİS HABER - Yaklaşık 2 aydır beslediği 14 kedinin 8 tanesinin kaybolduğunu söyleyen Jiyan Güney, üç gündür bahçesinde felçli olup bir yere ayrılamayan kedisinin de diğerleri gibi kaybolduğunu söyledi.

Yıllardır herhangi bir destek almadan beslediği kedilerle bir bağ kurduğunu ve komşuların şikâyeti üzerine hukuksal yollara başvurduğunu söyleyen Jiyan Güney, kedilerin sistematik bir şekilde katledildiğini belirtti.

‘Kediyi öldürüp kapımın önüne koydular’

Beslediği bir kedinin öldürülüp evinin kapısına bırakıldığını söyleyen Güney:

“Yaklaşık 3 yıldır sitedeki sokak kedilerine elimden geldiğince bakmaktayım. Ancak son zamanlarda kediler ya öldürülüyor ya da kayboluyorlar. Geçtiğimiz pazar günü baktığım kedilerden bir tanesi zehirlenerek kapıma bilinçli bir şekilde yerleştirildi. Bu eylem hem kedilerin canını tehlikeye atmakta hem de kedilere bakan birisi olarak şahsıma gözdağı verilerek tehdit edilmeye dönüşmüş durumda. Yetkililerin, Tüm Diyarbakır halkının ve hayvan severlerin bu sitedeki olaylardan haberdar olmasını ve bunu sizin aracılığınız ile gerçekleşmesini temenni etmekteyim” dedi.

Bir ayda 6 kedi kayboldu

Öldürülen ve kayıp olan kediler için suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Güney:

“Diyarbakır barosu hayvan hakları avukatı: Hayvanların doğal yaşamlarından koparılmayacağını, hayvan öldürmenin suç olduğunu söyledi. Geçen yazın başından beri benim bahçemde kalan 12, sitenin de 3 kedisine yani toplamda 15 kediden şuan sadece 5 kedi geriye kalmıştır. Yaklaşık 1,5 ay içerisinde 6 kedi ortadan kaybolmuş, ikisinin zehirlendiğini düşündüğümüz bir vaka ile ölümleri gerçekleşmiş, 1 tanesi de kapıma bilerek yerleştirilmiştir. 04.12.2022 tarihinde sabah karşılaştığım vakada ölü kediyi önce fotoğrafladım. Sonra ağzından numune almak suretiyle örnek alıp poşete koydum. Kediyi zehirli bir madde taşıma olasılığına karşı önce poşetleyip sonra temizlik personelinin kaldıracağı bir şekilde kapıya bıraktım. Durum için yine bahsettiğim baro avukatı araya girdi. Kendisi durumla alakadar olacağını ve beni şimdiki Diyarbakır barosu hayvan hakları avukatı Naz hanıma yönlendirdi. Naz hanımla iletişim kurup 112 polis ekiplerini aradım. Gün içerisinde çarşı karakoluna gidip ifade verdim. Karakol beni Diyarbakır emniyet müdürlüğü hayvan polisi merkezine yönlendirdi. Ertesi gün hayvan polis biriminden ekip siteye gelerek incelemelerde bulundu. Tutanak tutuldu. Bütün baroların hayvan hakları merkezleri ve derneklerini dayanışma için kedi ölümlerine ses çıkarmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.