Bu kent için bir araya gelin!

Bu kent için bir araya gelin!
Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’nın birlikte etkinliklere katılmaması ve aynı karelerde yer almaması dikkat çekiyor

Bu duruma dikkat çeken Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, “Kamu ve yerelin birleşmesi lazım. Bu kurumların bir araya gelmemesi kente kaybettiriyor” dedi.

Kent protokolü aynı karede niye yok? Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı küs mü, aralarında kırgınlık mı var? Diyarbakır’da herkes uzun süredir aynı etkinliklere katılmayan, aynı karede yer almayan ve beraber görüntü vermeyen kent protokolü ile ilgili bu soruların cevabını arıyor.

Kamu ile diyalog yok

Vali Güzeloğlu ile Mızraklı arasındaki soğukluk kentteki çalışmaların yürütülmesine de yansıyor. Yerel basınla bir araya gelen Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya konuya dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kaya, “Yerel seçimlerin üzerinden 4 ay geçti ancak Vilayet ve Belediye hala bir araya gelmiş değil. Bu durum kente kaybettiriyor. Diyalogsuz dönem geçmişte hepimize kaybettirdi. Geçmiş sürece dönmenin bir anlamı yok. Yapılacak iş birliği kent için önemlidir. HDP’li Belediyelerin olduğu birçok yerde kamu ile bir diyalog yok. Bu olumsuz psikolojik havanın bozulması için Cumhurbaşkanının müdahale etmesi lazım” dedi.

kaya-004.jpg

Görüşmeme tahribatlara neden oluyor

Kayyum uygulamasının kentte ve bölgede ciddi tahribatlara neden olduğunu belirten Kaya, “Bazı kesimlerin hala kayyumluk uygulaması ile ilgili bir beklenti içinde. Burada yerel kaynaklar yanlış kullanıldı. Seçimle gelen belediye başkanının seçimle gitmesi lazım. Diğer uygulamalar kente kaybettirir. Kamu ve yerel birleşmezse kentimiz ve bölgemiz için ciddi tahribatlara neden olur. Bu psikolojik havanın düzelmesi için Ticaret Odası olarak bir takım görüşmeler yaptık. TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu üzerinden Cumhurbaşkanına haber gönderdik. Bir an evvel sorun çözülmeli yoksa kent tıkanır. Çünkü bu kenti iki yapı yönetiyor. Bu iki yapının bir araya gelmesi lazım. Batıda CHP’li Belediyelerin olduğu yerlerde kamu ile bir sorun yok. Ama bölgede sorun yaşanıyor. Bu olumsuz havayı ortadan kaldıracak olan kişi sayın Cumhurbaşkanıdır” diye konuştu.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Haziran 2017’de Kocaeli Valiliği görevinden Diyarbakır Valiliği görevine atandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ise 31 Mart seçimlerinde HDP’den aday olmuş ve belediye başkanı seçilmişti.

Odanın çalışmaları hakkında bilgi verdi

Odanın çalışmaları hakkında da bilgi veren Kaya, Tektstil OSB, 1. OSB, lojistik köy, bilim merkezi, tarihi Sur ilçesinde yürütülen çalışmalar ve üye aidatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

kaya-005.jpg

Zam değil, indirim yapıldı

Bazı gazetelerde ‘Ticaret Odası Üye aidatlarına zam yaptı’ haberlerine ilişkin bilgi veren Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Nesih Aktepe, “Odamıza bağlı 16 bin üye var. Bildiğiniz gibi aidatlar yasa çerçevesinde düzenleniyor. Buradaki düzenleme yapılırken sermayesi 5 milyonunun üzerinde olan firmalar için yapılan düzenleme ayrı, 10 ile 100 bin TL arasında sermayesi olan firmalar için ayrı bir hesaplanma yapılmıştır. Bizler bırakın zam yapmayı birçok yerde yüzde 50’lik bir indirime gittik. Daha önce ücretli yapılan bazı kalemleri ücretsiz yapmaya başladık. Bundan dolayı zararımız 700 bin TL’dir. Üyelerden topladığımız aidatların toplamı ise 553 bin TL’dir. Biz üyelerimiz için her türlü kolaylığı sağlamaya çalışırken zam yapıldığı yönünde haberler manidardır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum