Bu kış odun ve kömür sobalarına rağbet arttı

Bu kış odun ve kömür sobalarına rağbet arttı
Son günlerde soğukların iyice bastırıp eksi derecenin altına düşmesiyle birlikte Diyarbakır’da soba satışlarında artış yaşandı.

 

Haber/Foto: Gencer ARPACI

DİYARBAKIR ( Tigris Haber) - Diyarbakır’da yerde kalan kar buz ve dondurucu soğuk, odun ve kömür sobalarında satış rekoru kırdırdı. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Balıkçılarbaşı semtinin Sobacılar Çarşısı’nda yaklaşık 15 yıldan buyana soba yapıp sattığını ifade eden Şehmuz Bütün, Geçen haftaya kadar soba satışlarında beklenen satışların yaşanmadığını, ancak soğukların bastırmasıyla birlikte soba satışlarında hızlı bir satış dönemi yaşadıklarını ifade etti. Elerindeki sobaların bittiğini belirterek yeniden soba imalatına başladığını dile getiren Bütün;’’Bu durum her zaman olmaz. Ancak bu seneki gibi yoğun soğukların yaşandığı senelerde olur’’ dedi.

Bu sene kışın çok soğuk olması nedeniyle stokladığı sobaların bitiğini ve yeniden soba imalatına başladığını ifade eden Şehmuz Bütün “Genellikle biz kışın soba imal etmiyoruz. Yazın yapıp kışın satıyoruz. Ancak bu sene havalar çok soğuk olduğundan dolayı elimizdeki stoklar bitti. Kışın ortasında, bu zorlu şartlarda soba imalatına başladık. Öyle görülüyor ki bu kış boyunca imalata devam edeceğiz. Çünkü soğuk havalar devam ediyor. Odun sobasının yerini hiçbir şey almıyor. Genellikle fakir yurttaşlar fiyatı 20-40 TL arasında değişen teneke sobaları tercih ediyor” diye konuştu.

soba261213-(1).jpg

soba261213-(2).jpg

soba261213-(3).jpg

soba261213-(4).jpg

soba261213-(6).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.