Bu Kuşlar Neden Ölüyor?

Bu Kuşlar Neden Ölüyor?
Yıkılan Diyarbakır Atatürk Stadı’nın inşaat alanından oluşan mini su göletinden su içen kuşlar ya ölüyor ya da hastalanıyor.

 

Bu iddianın sahibi olan vatandaşlar, ilgili kurumlardan konunun ortaya çıkarılmasını istiyor.

Su da Kimyasal Madde Mi Var?

Bu kuşlar neden ölüyor ya da hastalanıyor?.Su da kimyasal içerikli madde mi var?.Diyarbakır’da son günlerde ilgi çekici olan bu iki iddiaya neden olan ilginç olay araştırılıyor. Olayın yaşandığı yer, geçen yıl yıktırılan eski Atatürk Stadı’nın zemininde oluşan su göleti. Bir süre devam eden ancak daha sonra mirasçıların arsa ile ilgili dava açması üzerine duran inşaat alanında oluşan su göletinde  su içen kuşlar ya ölüyor ya da hastalanıyor. İddiayı gündeme getiren vatandaşlar, ilgili kurumlara ve birimlere şikayette bulunarak olayın araştırılmasını ve iddiaların doğru olması halinde tedbir alınmasını istedi.

 

 

‘Olaya Bizzat Şahit Oldum’

Olayı gündeme getiren isimlerden olan sanatçı Ali Aktaş, çalıştığı kurumun eski stadın yakınında olması nedeniyle kuşların ölümüne ve hastalanmasına şahit olduğunu söyledi. Aktaş,”Yıkılan ortasında su birikintisi vardır. Bu biriken sudan binlerce güvercin boran ve saire kuşlar su içiyorlar. Ne hikmetse bu sudan içen hayvanlar ya gözleri şişip kör oluyorlar ya da ölüyorlar. Nedendir bilmiyorum ama  bunu araştırsınlar. Neden olduğunu ortaya çıkarsınlar ve yardımcı olsunlar” dedi.

Suyu içen kuşların kısa süre sonra toplu olarak öldüğünü belirten vatandaşlar, bu olaydan dolayı üzüntü ve şaşkınlık yaşadıklarını dile getirdiler.

DİSKİ, Suyun Analizini Yapacak

Konuyu görüştüğümüz Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, gelen şikayetler üzerine konuyu ilgili birimlere ileterek araştırma yapılmasını istediklerini dile getirdi. Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri,”Vatandaşlardan gelen şikayetlerin araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması için ilgili birimlere ilettik.Suya kimyasal veya başka madde karışmış olabileceği gibi kuşlarla ilgili bir hastalık da söz konusu olabilir. Bunu ancak ilgili birimlerin araştırması ortaya çıkarabilir” ifadelerine yer verdiler.

DİSKİ ise şikayetler üzerine ölüm ve hastalığa yol açan su üzerinde analiz yapılacağını bildirdi.

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden de veterinerler aracılığı ile ölümlerin ve hastalığın incelenmesi isteniyor.

 

Saffet AZBAY/özel haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.