Bu meleğin ölmesini mi seyredeceğiz

Bu meleğin ölmesini mi seyredeceğiz
Doğuştan böbrek yetmezliği teşhisi konan 40 günlük Nurhat bebeğin tedavisi için ailesi yardım bekliyor.

Hakkari-Hakkari’nin Kırıkdağ köyü Dez Mahallesi'nde 4çocuklu Yiğit ailesinin en küçük bireyi olan 40günlük Nurhat, böbreklerindeki damar tıkanıklığından kurtulmak için ameliyat olmayı bekliyor. Baba İsmail Yiğit, çocuğunun  tedavisini maddi imkansızlıklar nedeniyle bir türlü gerçekleştiremediğini belirterek, "1 Aralık tarihinde Hakkari Devlet Hastanesi'nde dünyaya  gelen Nurhat bebek, burada 3 gün kaldıktan sonra Van'a sevk edildi. Van'da iki ayrı hastanede 20 gün  müşahede  altında tutulduktan sonra t edavisinin  burada  yapılamayacağının  anlaşılması üzerine Ankara'ya sevk edildi. Maddi imkansızlıklar nedeniyle Ankara'ya götüremiyorum" dedi.

Hakkari Valiliği'ne başvurduğunu fakat kendisine   "Borç para  al çocuğunu tedavi ettir" denildiğini öne süren baba Yiğit, "Çocuğum  böbrek yetmezliğinden  il dışına sevk edildi. Sevkten sonra Hakkari'ye  geri geldim ve valiliğe gittim. Kendilerinden yardım istedim. 'Başkasından borç al' cevabını aldım. Param olsa valiliğe gitmezdim. Çocuğuma bir şey olursa sorumlusu validir. İşsizim, kiradayım, 4 çocuğum var, iki tanesi  öğrenci. Çocuğumun tedavi olmasını istiyorum. Çocuğumun bir günahı  yok. Devlet yetkililerinden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum" diye konuştu. Anne Asiye Yiğit, Kürtçe olarak çocuğunun 40 günlük  olduğunu belirterek, bebeğinin tedavi olması gerektiğini fakat kendilerinin yeterli maddi imkana sahip olmadığını kaydederek, yardım talebinde bulundu.

Hakkari Valiliği Sosyal Dayanışma Ve Yardımlaşma Vakfı yetkilileri ise, Yiğit ailesininkendilerine başvurduğunu ve bebeklerini tedavi ettirmek için acil paraya ihtiyaçlarının olduğunu belirttiklerini söylediler. Şu anda nakit paranın olmadığını, biraz beklemeleri halinde kendilerine yardımcı olacaklarını ifade eden yetkililer, ailenin beklemeyeceğini söylemesi üzerine de "O zaman hastanızı götürün, biz sonra size gereken ödeneği yapacağız" dediklerini ifade ettiler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.