Bu nasıl bir bilim yuvası

Bu nasıl bir bilim yuvası
Yangın çıkmasın diye 5 bin ağacı kesip yerini piknik alanına çeviriyorlar.

Dicle Vadisinde 5 binden fazla ağaç kesildi

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi ile Orman İşletme Müdürlüğünün aldığı ortak karar ile Dicle Vadisinde bulunan ormanda ağaç kıyımı devam ediyor. Şu ana kadar 5 binden fazla ağacın kesildiği bildirildi. 

Dicle Üniversitesi ile Orman İşletme Müdürlüğünün aldığı ortak karar ile Dicle Vadisinde bulunan ormanda ağaç kıyımı devam ediyor. Bir ay önce başlayan ağaç kesimleri ile şu ana kadar 5 binden fazla ağaç kesilirken, bölge'de ekolojik dengenin bozulmasının etkileri görülmeye başlandı. Haberi servis eden Dicle Haber ajansının haberine göre; ağaç kıyımını yapan Orman İşletme Müdürlüğü ağaçlarının kesilme nedeni olarak 'Yangın çıkma ihtimali'ni gösterirken, Dicle Üniversitesi Rektörlüğü ise 'Alan piknik alanı olacak' şeklinde yanıt veriyor. 

On binlerce ağacın kesilmesi gündemde olan Vadi'de böyle bir kararın alınmasından hiçbir yetkili resmi kurumun haberinin bulunmaması ve şu ana kadar hiç gündeme gelmemiş olması ise dikkat çeken bir diğer unsur. Bölge'de yoğun bir çalışma yapan işçilerin iş makineleri ve elektrikli testereler ile yaptığı kıyım sonucunda kesilen ağaçlar kamyonlarla ile bilinmeyen bir bölge'ye taşıyor.

Bölge'de yaşayan çok sayıda hayvan türünün  akıbetinin ise  ne olacağı bilinmiyor.

agackiyimi-1.jpg

agackiyimi-2.jpg

agackiyimi-3.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.