Bu örgütlenme dünyada bir ilk olacak

Bu örgütlenme dünyada bir ilk olacak
Elektiklerin sürekli kesilmesini protesto eden vatandaşlar DEDAŞ’a karşı örgütlenmeye hazırlanıyor.

Diyarbakır- Havaların soğumasıyla birlikte Diyarbakır başta olmak üzere birçok bölge ilinde yaşanan elektrik kesintileri, yurttaşları adeta çileden çıkardı. Etkili olan soğuk havaya rağmen aylardır yaşanan elektrik kesintilerine isyan edenyurttaşların gerçekleştirdikleri protestolar gün geçtikçe büyüyor. DEDAŞ Genel Müdür Murat Karagüzel, yaşanan elektrik kesintilerini "kaçak" elektrik kullanımına bağlayarak, kendilerini savundu ve hatların yenilenmesi için elektrik kesme faaliyetlerinin devam ettiğini dile getirdi. Karagüzel, yaşanan arıza ve borçlardan dolayı yurttaşların elektriklerini kestiklerini belirterek, "Şuanda Diyarbakır'da 417 bin abonemiz var. 417 aboneden 127 bininden sıfır tahsilât yapılmaktadır. Bu da kabul edilir bir durum değildir" dedi.
 

Kesinti mağduru olduğunu söyleyen Mehmet Başaran isimli yurttaş; ’’Kimse halkın ne çektiğini görmüyor mu? Bize yetersiz verdikleri elektriği, 'kaçak kullanıyorlar' diyorlar. Neden kaçak kullanıyorlar, diye bir sorun? Devletin bu sorunun derinine inmesi lazım" dedi. 

Elektrik sorununa karşı kitlesel ve örgütlü bir halde DEDAŞ'ı protesto etmek dışında halkın başka seçeneğinin kalmadığını ifade eden Başaran, "Diyarbakır'da elektrik kesintilerine sessiz kalan yetkilere karşı bir art niyet arıyorum. Artık bölgenin, ülkenin güzelliklerinden ve zenginliklerinden faydalanmasını istemiyorlar. Gidip batıdaki fabrikaları kontrol etsinler, kaçağı görürler. Sosyal devlet olsaydı, kaçak olmazdı zaten" diye konuştu. 

dedas-gen.mud.-1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.