Bu protesto ısınmak ve yıkanmak için

Bu protesto ısınmak ve yıkanmak için
DİYARBAKIR- Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan kadın öğrenciler kaloriferlerin yanmamasını ve sıcak suların akmamasını protesto etti.

Dicle Üniversitesi'nde okuyan kadın öğrencilerin kaldığı Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Ziya Gökalp Yurdu’da kaloriferlerin yanmamasını ve sıcak suyun akmamasını öğrenciler protesto etti.

4 gündür yanmayan kaloriferler ve akmayan sıcak sular için yurt yönetimini protesto eden öğrenciler, yurt girişine toplanarak ateşler yaktı. Soğuk havaya rağmen yüzü aşkın öğrencinin toplandığı yurdun önünde öğrenciler, yolu bir süre trafiğe kapattı. Sık sık "Yurt-Kur öğrenci üşüyor", "Duyarsız yönetim istemiyoruz", "Isınma hakkımız söke söke alırız", "Yönetim istifa" diye slogan atan öğrenciler adına Esra Aydın adlı öğrenci açıklama yaptı. Aydın, öğrencilerin her gün yurtta farklı bir sorunla karşılaştığını belirterek, yurt yönetimine öğrenciler tarafından birkaç defa sorunlara ilişkin başvuru yapıldığını ancak yönetimin sorunlarla ilgilenmediğini belirtti. Yurt yönetiminin duyarsızlığından bıktıklarını belirten Aydın, "Odalarımız çok soğuk, ama nedense aynı binada kalmamıza rağmen idare odası bizim odalarımız gibi soğuk değil. Aksine çok sıcak. Yurda bir gün ödeme yapmasak, bizi yurttan çıkaran yönetim neden bizim ısınma sorunlarımızı çözmüyor" diye sordu. 

Yurttaki kadın öğrenciler, 2 ay önce de yurtta yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla gece boyu dışarıda kalarak eylem yapmıştı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.