Buğday Meydanında hafta başı yoğunluğu

Buğday Meydanında hafta başı yoğunluğu
Erzincan’da pazartesi günleri Buğday meydanında kurulan semt pazarında hareketlilik yaşanıyor.

TİGRİS HABER - Erzincan’ın en eski alışveriş merkezlerinden Buğday Meydanına kurulan semt pazarına akın eden vatandaşlar tezgâhları süsleyen yerli ürünlere rağbet gösteriyor. Köylerden gelen yerli ürünlerin sergilendiği Buğday Meydanında, dağlarda yetişen meyvelerin tezgâhlarda yerini almasıyla ilgi daha da büyük oluyor.

Yerli sebze ve meyvenin yanı sıra kızılcık, karadut, dut kurusu, kayısı kurusu, pestil, pekmez, bal başta olmak üzere çeşitli yerli ürünlerin satışının yapıldığı Buğday Meydanına vatandaşlar ilgi gösteriyor.

‘Salçalık domatese rağbet arttı’

Pazarda en çok satışı gerçekleşen ürün domates oldu. Salça ve menemen yaparak kışa hazırlanan vatandaşlar domatesi kasa işi 5 ila 7 lira arasında alıyor. Öte yandan pazarda, dolmalık biber 20 TL, salata 10 TL, kapya biber 25 TL, bamya 150 TL, fasulye 50-70 TL, soğan ve sarımsak 15 TL, patates TL, 15-20 TL, karpuz 7,5 TL ve kavun 15 TL’den alıcı buluyor.

‘Cimin üzümü tezgâhları süslüyor’

Erzincan ekonomisine katlı sağlayan Üzümlü ilçesinde yetiştirilen tescilli Cimin üzümü de tezgâhları süslüyor. Siyah rengi ve puslu yapısıyla tanınan eski adı ’Cimin’ olan Üzümlü ilçesinin güney kısımlarındaki asırlık bağlarda olgunlaşan siyah üzümün ilk ürünleri Erzincan’daki tüketiciye 50 TL’den sunuluyor. Üzüm fiyatının ilerleyen haftalarda ürünlerin artmasıyla düşmesi bekleniyor.(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.