Buldan: Bu tokat Roboski halkına da atıldı

Buldan: Bu tokat Roboski halkına da atıldı
Kadıköy'de HDP'nin eyleminin polis müdahalesiyle engellenmesinin ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan açıklama yaptı. Açıklamaya basın mensupları alınmadı.

TİGRİS HABER - Kadıköy'de polisin İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü'ye tokat atmasını ve tutuklu yakınlarına yapılan sert müdahaleyi protesto etmek isteyen kitleye müdahalenin ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan açıklama yaptı. Açıklamaya hiçbir basın mensubu alınmadı.

Kadıköy'de konuşan Pervin Buldan, Encü'ye atılan tokata tepki göstererek, "Biz bu atılan tokatın sadece Ferhat Encü'ye değil, aynı zamanda Roboski halkına atıldığını özellikle belirtmek isteriz. Atılan tokat sadece bir tokat değildir. Kürt düşmanlığının bir göstergesidir. HDP'ye yapılan düşmanlığın bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

‘Yaşanan ablukanın Türkiye'nin demokrasisine kara bir leke’

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın açıklaması şöyle: "Değerli arkadaşlar diyeceğim ancak yanımızda arkadaşlarımız yok. Değerli basın mensupları diyeceğim ancak yanımızda basın mensupları da yok. Bugün yaşanan ablukanın Türkiye'nin demokrasisine, Türkiye'nin adaletine, Türkiye'nin hukukuna kara bir leke olarak geçtiğini özellikle ifade etmek isterim. Türkiye'nin üçüncü büyük partisi olan Halkların Demokratik Partisi'nin Eş Genel Başkanları, milletvekilleri, Parti Meclisi, MYK üyeleri, il ve ilçe örgütünden arkadaşlarımızın ve halkımızın da olduğu en demokratik hak olan yürüyüş ve gösteri olmak üzere bir açıklamaya dahi tahammülü olmayan iktidarın, hükümetin ve ondan emir alan kolluğun saldırısıyla ve ablukasıyla bir kez daha karşı karşıya kaldık. Dün burada, istanbul'da, bir yıla yakındır adalet arayan annelerin açıklamasına izin verilmedi. Adalet arayışındaki anneleri darbederek gözaltına aldılar. Yine adalet arayışındaki annelerimizin yanındaki genç arkadaşlarımızı darbederek gözaltına aldılar ve dün burada İstanbul İl Eş başkanımız Ferhat Encü'yü tokat atarak darbettiler ve gözaltına aldılar.

‘Bu tokat Roboski halkına atıldı’

Sadece Ferhat Encü'ye değil, İstanbul halkının iradesine Roboski halkının iradesine, faili meçhullere ve yakınları katledenlere yapılan tahammülsüzlüğün bir göstergesiydi. Tam da Roboski Katliamı'nın 11. yıl dönümüne günler kala bu abluka ve bu saldırı gerçekleşmiş oldu. Biz bu atılan tokatın sadece Ferhat Encü'ye değil, aynı zamanda Roboski halkına atıldığını özellikle belirtmek isteriz. Ve bu tokadı atanların bu ülkenin İçişleri bakanından ve bu ülkeyi yönetenlerden, iktidardan, hükümetten cesaret aldıklarını da çok iyi biliyoruz. Atılan tokat sadece bir tokat değildir. Kürt düşmanlığının bir göstergesidir. HDP'ye yapılan düşmanlığın bir göstergesidir. Demokratik siyasete yapılan haksızlığın ve hukuksuzluğun bir göstergesidir.

‘Roboski halkı sizin önünüzde diz çökmeyecek’

Ama şunu da belirtmek isterim ki, çok az kaldı, gideceksiniz, yenileceksiniz. Roboski halkı sizin önünüzde diz çökmeyecek, size boyun eğmeyecek, istanbul halkı size boyun eğmeyecek, size biat etmeyecek. Ne yaparsanız yapın; biz demokratik siyaset hakkımızı kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bugün bizleri ablukaya alanlar. Bugün istanbul'da yaşananlar, Kadıköy'de yaşananlar demokratik siyasete bir darbedir. Bir partinin iki Eş Genel Başkanı, biri Kadıköy ilçenin içerisinde bekletilirken, diğeri Kadıköy ilçeye sokulmadı. İki saate yakındır ilçeden dışarıya çıkmama izin verilmedi. Mithat Sancar'ın içeriye sokulmasına izin verilmedi. Milletvekili arkadaşlarımızın bizlerle bir araya gelmesine izin verilmedi. Halkımıza bizim yanımıza gelmesine izin verilmedi ve halkımız il ve ilçe örgütlerinden arkadaşlarımız bir kez daha gözaltına alındılar. Bu, HDP'nin demokratik siyasetine, HDP'nin siyaset yürütmesine vurulan bir darbedir. Bunu asla kabul etmiyoruz, alışacaksınız, HDP'ye alışacaksınız. HDP'nin demokratik siyaset yapmasına alışacaksınız. Çünkü biz bu ülkede milyonların iradesiz. Milyonların oyunu alan bir siyasi partiyiz. Diğer partilere nasıl yaklaşıyorsanız, HDP'ye de aynı şekilde yaklaşmaya mecbursunuz. Bir kez daha yapılan ablukayı kınıyorum gözaltına alınan arkadaşlarımızın da bir an önce serbest bırakılmasını özellikle belirtiyorum." (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum