Buldan: İktidar demokrasiyi zehirliyor

Buldan: İktidar demokrasiyi zehirliyor
HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “Demokrasi buluşmaları” kapsamında yaptığı konuşmada “İktidar aklı, güvenlikçi politikalara sarılarak, demokrasiyi zehirlemekte, umutları bir bir karartmaktadır” dedi.

TİGRİS HABER - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin “Demokratik Mücadele Programı” kapsamında Diyarbakır’da düzenlediği “Demokrasi Buluşmaları” kapsamında konuştu.

Buldan, “Savaşa karşı barış ve yoksulluğa hayır” şiarıyla düzenlenen etkinlikte AKP iktidarının barıştan korktuğunu, sorunları diyalog ve müzakere ile çözmek varken, güvenlikçi politikalara sarılarak, demokrasiyi zehirlediğini, umutları kararttığını söyledi.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre Buldan’ın açıklamaları şöyle:

“Mücadele iktidarın politikalarına itirazla sınırlı değil”

“Partimizin bir süre önce başlattığı, demokratik mücadele programının ikinci aşaması kapsamında bugün Diyarbakır’da savaş politikalarına hep birlikte karşı çıkmak, barış ve çözüm taleplerimizi hep birlikte dile getirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. 1 Haziran’da açıkladığımız demokratik tutum belgemizle, demokratik mücadele programımızı başlattık. Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya darbeye karşı demokrasi yürüyüşümüzü tamamlamış olduk. Yürüttüğümüz demokratik mücadele programı sadece iktidarın politikalarına itirazla sınırlı değildir. Gerçek bir demokrasiyi ve ortak geleceği hep birlikte inşa etmek için mücadele ediyoruz.”

“Demokrasi ve adaletten yana herkesle buluşmayı hedefliyoruz”

“İktidarın politikalarından rahatsız olan, demokrasi ve adaletten yana olan herkesle ortak mücadelede buluşmayı hedefliyoruz. Kamuoyu ve halkımızın da ilgiyle izlediği üzere, darbeye karşı demokrasi yürüyüşümüz iktidarın kuşatması altında nefes alma ve çıkış yolu arama oldu. Sadece topluma nefes aldırmayla sınırlı olmayan, ses olan, değişimin öncülüğünü başlatan, umut ve heyecanı büyüten bir yerden başlattık. Demokrasi, özgürlük, adalet daha fazla konuşulmaya, talepler daha yüksek bir sesle dile getirilmeye başlandı. Bu mücadeleyi daha fazla büyütme zamanıdır. Herkese yönelen iktidar baskısı ve savaş politikaları karşısında omuz omuza karşı durmak zorundayız. Demokrasi, barış ve özgürlükler mücadele edilerek kazanılır. Bu inançla yola çıktık ve yürüyoruz. Meclis’te 7 Temmuz’da tüm grubumuzla yaptığımız açıklamayla, Demokratik Mücadele Programımızın ikinci aşamasını başlattık. Türkiye’nin demokratik vicdanı olan tüm kesimlerle demokratik buluşmaları gerçekleştirdik.”

“Kürt sorunu çözülmeden diğer sorunlar çözülmez”

“Bugün Diyarbakır’da olmamızın nedeni iktidarın savaş politikalarına hep birlikte karşı çıkmak, savaşa karşı durmak ve hep birlikte barışı haykırmaktır. Kürt sorunu Türkiye’nin en önemli sorunu olarak karşımızda durmaktadır. Ülkedeki demokrasi, adalet ve özgürlükler sorunu, Kürt sorunu birbiriyle bağlantılı sorunlardır. Biri çözülmeden diğeri de çözüme kavuşamayacaktır. Kürt sorunu çözülmeden, demokrasi, adalet ve özgürlükler sorunu da çözülmeyecektir.”

“Yıllardır tüm bu sorunları demokratik temelde çözmek için yaşamın her alanında halkımızla birlikte büyük bir mücadele yürütmekteyiz. Demokratik geleceği yaratmanın mücadelesini veriyoruz. Barış içerisinde yaşamanın ortamını tesis etmeye çalışıyoruz.

“Barıştan korkan iktidar aklı, sorunları diyalog ve müzakere ile çözmek varken, güvenlikçi politikalara sarılarak, demokrasiyi zehirlemekte, umutları bir bir karartmaktadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.